Tre, trese se: Zbog komentara iz kafića, Uprava Juga smijenila najtrofejnijeg trenera

SADA već bivši trener vaterpolo kluba Jug Emil Nikolić, kojeg je jučer i službeno na klupi Gospara zamijenio Elvis Fatović, otvorenim pismom nakon dvanaest godina uz gruški bazen, oprostio se od svojih igrača i vjernih navijača. Kako kaže Nikolić, odlučio se na otvoreno pismo, zbog moralne potrebe da svim ljubiteljima vaterpola objasni razloge odlaska  koji mu je nametnut od Uprave dubrovačkog Juga. 

Na pločniku mu rekli da je nepoželjan

"Vjerujem da ćete se složiti da klub tradicije, 'gosparstva' i ponosa najtrofejnijem treneru u svojoj povijesti nije smio dopustiti da mu se na pločniku kafića obznani kako je nepoželjan u klubu", stoji u pismu Nikolića koji dodaje da je pokušao saznati razloge zašto je nepoželjan u klubu. Nakon što je više puta ostao bez odgovora, napokon je i dobio "argumente" od jednog člana uprave jer "galami na igrače", a zamjereno mu je i da "komentira događaje u omiljenom kafiću".

Prema mišljenju istog člana Uprave na klupi je bila "anarhija". Nikolić koji je u dvanaest godina zbližio s igračima ne želi prihvatiti istinu Uprave kako su igrači krivi za njegov odlazak. 

S igračima više nego s djecom

"Nitko me u to ne može uvjeriti i nitko mi neće pomutiti osjećaje kad mislim o vama. S vama sam provodio više vremena nego sa svojom djecom i znam vas svakoga u dušu. Da je bilo trzavica, bilo je, a gdje ih nema, pa imamo ih svi i u obitelji, a vi ste sve ove godine bili moja obitelj", kaže Nikolić i dodaje kako su igrači postali izmanipulirani i pijuni "velikih igrača", no ne zamjera im ništa.

"Bez obzira na sve ne zamjeram vam ništa jer su većina vas još uvijek samo djeca i ne razumijete pozadinu ovih igara. Nikada neću zaboraviti sretne trenutke provedene s vama i nadam se da ćete isto tako kao što ste postali veliki igrači postati i veliki ljudi. Želim vam sve najbolje u životu, a ako u bilo kojem segmentu života, bilo privatnom ili profesionalnom, osjetite potrebu čuti moje mišljenje objeručke ću vam pomoći na bilo koji način. Ponosan sam što sam radio s vama", stoji u otvorenom pismu Nikolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fanatizam dubrovačkih navijača

Nikolić se oprostio od dubrovačkih navijala čiji se fanatizam i strah prenose "s koljena na koljeno", a zahvalio im se i na pismima podrške koje prima svaki dan.

"Hvala za još puno toga što se riječima ne može izreći i zato mi je žao što odlazim, ali u svemu sam tome ponosan što odlazim uzdignuta čela, čistog obraza uz osjećaj da svakoga mogu pogledati u oči. A mogu li mene pojedinci iz ove priče? Sumnjam", kaže Nikolić na kraju poručivši vjernim "gosparima" kako će se možda opet sresti u istom okruženju, ali u nekim boljim vremenima. 

Napunio riznicu Juga s trofejima

Emil Nikolić ostaje upisan u Jugovu povijest kao najtrofejniji trener. Naime, njemu je uspjelo u pet sezona, četiri puta osvojiti naslov prvaka Hrvatske te  isto toliko hrvatskih kupova. Jugove vitrine krase i dva europska trofeja i to Liga prvaka iz 2006. kao i  europski Superkup iste godine. Jugaši su čak četiri puta bili sudionici Final Four Eurolige. Nikolićev utjecaj na sazrijevanje nove dubrovačke vaterpolo generacije je nemjerljiv, a spomenut ćemo samo kako je i na posljednjem Final Fouru Jug imao najmlađe igrače.

I.Ć.
Foto: crowaterpolo

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara