Trener Basela: Trebalo je puno sreće za izvući bod u Zagrebu!

TRENER Basela Christian Gross imao je razloga za zadovoljstvo nakon maksimirskog ogleda.

Press konferenciju otvorio je pozdravom svom bivšem treneru Ćiri Blaževiću iznimno veseo zbog njihovog novog susreta. Potom se Gross osvrnuo na utakmicu.

"Trebalo je puno sreće za izvući bod u Zagrebu. Imali smo dosta slobodnih udaraca s desne strane, taj dio smo odlično odradili, a najbolji smo bili u zadnjih 15 minuta utakmice. Bili smo u defanzvi borbeni i organizirani. Znali smo se nositi s pritiskom, a nije nedostajalo i kreativnosti prema naprijed kada je to Dinamo dopuštao. Ne volim isticati pojedince, ali naš trokut u sredini odigrao je jako dobro predvođeni Ergićem. Samo treba uzeti u obzir da su nam nedostajala 3-4 bitna igrača zbog ozljeda."

Trener Basela svjestan je koliko maksimirski bod znači Baselovim ambicijama u Ligi UEFA-e jer praktički uz još jedan remij mogu do plasmana u daljnji tijek natjecanja.

"Istina, a pogotovo smo zadovoljni s rezultatom kad znamo da je naša konkurencija igrala neriješeno."

Modrića nikada ne možete potpuno zaustaviti

Gross je igračima Dinama i treneru Branku Ivankoviću savjetovao kako se nositi s Rennesom koji niže sjajne rezultate u Šampionatu.

" Zaista nije lako igrati protiv Rennesa, jako su kompaktna ekipa, taktički odgovorna i jako malo dopuštaju u ofenzivno smislu."

Zamoli smo trenera Basela da se na trenutak osvrne na igru koje je Dinamo pružio u utakmici.

"Odlučno su počeli. Ako Modrića stavite pod kontrolu onda vaši veznjaci mogu nešto napraviti, ali to nikada u potpunosti nije moguće jer takvog igrača je ne moguće sasvim anulirati. Mandžukić i Modrić su fantastični igrači i zato ću ponoviti da je ovaj bod velika, velika stvar."

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara