Trener Osijeka optužio političare i bivše poslodavce za svoj otkaz

BEZ DLAKE na jeziku pričao je trener Osijeka Stjepan Čordaš pred okupljenim novinarima s kojima zadnjih nekoliko dana, tj. od kada je dobio otkaz sa Gradskog vrta, nije kontaktirao. Bivši trener osječkog prvoligaša iznio je svoje viđenje razloga otkaza, a pri tom je iznio i nekoliko zanimljivih detalja.

"Rad našeg kluba sveo se na samo tri osobe, predsjednika Tihomira Maršića, dopredsjednika Vladimira Bučevića koji je vukao i vuče najvažnije poteze, te direktoricu Valentinu Koprivnjak koja u svom poslovanju svaštari, od pripremanja sendviča do menadžerskih poslova! Slobodno napišite, da me smijenio LS, da su me otjerali "žuti", Bučević sa svojim poltronima. U tu boju se brzo uklopila i donjogradska hadezeovka Valentina Koprivnjak, a u istom tonu prevladava sada i naša Škola nogometa." - oprao je bivše šefove Čordaš te dodao kako nije zaslužio smjenu dok se nalazio na godišnjem odmoru u Crikvenici.

Čordaš je, govoreći o svom radu u Osijeku, izrazio zadovoljstvo postignutim, a pohvalio je i suradnike Tomislava Steinbruecknera i Igora Dubravčića te odanost Kohorte.

"Kad su igrači u pitanju, mogu se pohvaliti da sam pronašao mladića koji će napraviti karijeru i izvan granica Hrvatske. Hrabro sam ga uvrštavao u momčad, isto kao i još nekolicinu mladića pristiglih lani iz drugoligaških klubova, s kaljenja ili iz naših juniorskih redova." - kaže Čordaš koji je pritom mislio na Josipa Tadića. Što se tiče Lokerenove prinove Stjepana Jukića, Čordaš tvrdi kako ga je upravo on "vratio iz mrtvih" zbog čega je, naravno, sretan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši se trener osvrnuo i na neka nagađanja o njegovoj plaći te je rekao da je u početku dobivao 17.000 kuna brutto, a tijekom zimske stanke je tražio povišicu koju je i dobio pa mu je plaća iznosila 24.000 kuna brutto. Također, klub mu duguje dvije plaće, premije od jeseni te nagradu za ulazak u polufinale Kupa.

"Nadam se, poslije svega, da je ovo zadnja glupost koja je stigla iz Gradskog vrta, jer smije nam se cijela Hrvatska! Što drugo zaključiti, nego da je porazno ako isto tako naši čelnici vode i grad kao što to čine s klubom. Nije ni čudno da imamo toliko gladnih, nezadovoljnih i ljutih! Nigdje nisam vidio, kao u Osijeku, toliko nezadovoljnika na ulicama... Mislim da su, načinom na koji su prekinuli suradnju, više osramotili sebe nego mene." - kaže Čordaš.

Inače, Čordaš već ima ponudu iz Velike čiji je Kamen Ingrad zainteresiran za njegove usluge, međutim, kako piše Slobodna Dalmacija, Čordaš bi volio da sve propadne jer mu je, kako kaže, nakon dvije godine treniranja potreban odmor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara