Trener Varteksa Jagačić slegnuo ramenima: Sudačka greška uvjetovala je utakmicu

Trener Varteksa Jagačić slegnuo ramenima: Sudačka greška uvjetovala je utakmicu

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: Cropix, Ronald Goršić


TRENER Varteksa Damir Jagačić nije imao puno zamjerki na igru svoje momčadi usprkos visokom porazu 3:0 kod Zagreba. Smatra da je Vuga zabio iz nepostojeće situacije. Štimac se s tim ne slaže i uživa u prvoj proljetnoj pobjedi Pjesnika.

"Kraj utakmice ne daje nam za pravo da budemo zadovoljni. Utakmicu je dobio onaj koji je manje griješio. Mi smo napravili dvije greške i primili tri gola. Mogu biti zadovoljan igrom u polju", rekao je Jagačić o susretu.

"Nedostaje nam rutine, iskustva, no u kakvoj smo situaciji, nemam velikih primjedbi", dodao je, pa na naše pitanje misli li na financijsku situaciju rekao:

"Ne treba potencirati tu situaciju, igrači se moraju koncentrirati na igru. Jest da to već predugo traje i previše je vremena prošlo. Utakmicu smo počeli opreznije, htjeli smo čekati polukontre i kontre sa sredine terena. Tražili smo igru i htjeli je nametnuti, no to je uspjelo Zagrebu, a ne nama. Najveći problem nam je realizacija, imamo mlade igrače", zaključio je Jagačić, pa na kraju naglasio:

"Mislim da je sudac usmjeravao tu utakmicu i da nije bilo prekršaja. Vuga je opasan iz takvih situacija, to je greška koja je uvjetovala utakmicu", na kraju je odapeo otrovnu strelicu prema sucu Bruni Mariću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radilo se o skoku u kojem je zaustavljen Ljubojević, a trener Zagreba Štimac replicirao je da se ne slaže.

"Držao ga je s dvije ruke, mišljenja sam da se radilo o čistom prekršaju."

Štimac: Sve zacrtano ispunili smo već u prvom dijelu


"Bilo je lijepih golova i lijepih akcija. Osim toga, bilo je međusobnog poštovanja na terenu. Mislim da gledatelji mogu biti zadovoljni. U prvih 45 minuta napravili smo što smo trebali. Znali smo da trebamo zabiti u prvom dijelu, jer je Varteks poletna momčad. Moja sreća je tim veća jer smo sve zacrtano ispunili u prvom dijelu", rekao je Igor Štimac te izdvojio one koji su bili bolji od ostalih.

"Ljubojević je opravdao povjerenje, imao je prevagu u skoku, donio iskustvo i kvalitetni pas. On je, uz Besarta i Vugrinca, bio najbolji", dodao je Štimac, koji je potom pričao o Besartu Abdurahimiju, strijelcu dvaju golova.

"On već treću utakmicu u kontinuitetu igra dobro, govorim mu da mora odluke donositi prije protivnika i zasad to dobro radi. Realizira golove i nastavi li tim putem, razvit će se u velikog igrača. S njim radimo i na defenzivnom dijelu, vjerujem da tu može biti puno bolji."

Štimac je rekao kako su Pjesnici osvojili 4 boda jer su dali gol više od Varteksa u dvije utakmice. U slučaju da na kraju prvenstva momčadi budu poravnate, Zagreb će biti u prednosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara