Trener Zadrana najavio pobjedu protiv Hajduka: Ne zanima me što njima trebaju bodovi da zadrže korak s Dinamom

Trener Zadrana najavio pobjedu protiv Hajduka: Ne zanima me što njima trebaju bodovi da zadrže korak s Dinamom

ZADARSKI će Stanovi sutra ugostiti "utakmicu visokog rizika", kako je policija okarakterizirala gostovanje Hajduka. Nema sumnje da će tribine biti pune kako domaćih, tako i gostujućih navijača koji će rado potegnuti do Zadra ne bi li vidjeli jednu od vjerojatno posljednjih utakmica Nikole Kalinića u bijelom dresu, ali "visoki rizik" kojeg policija najavljuje ipak će se vidjeti samo - na terenu.

Iako su i dalje čvrsto privezani za dno tablice, Zadrani su se dolaskom novog trenera Ivice Datkovića napokon počeli buditi. Protiv Varteksa je prije 20 dana ostvarena prva pobjeda na Stanovima nakon pogiblje Hrvoja Ćustića, a u prošlom kolu izboren je i bod u Kranjčevićevoj. Kad bi se niz pozitivnih rezultata protegao na tri utakmice, Zadrani bi imali puno pravo reći da je krizi došao kraj. Domaćini su na Hajduk izuzetno napaljeni, osjećaju da je sad vrijeme za dokazivanje.

Trener Zadra iskoristio je reprezentativnu pauzu kako bi se dodatno upoznao s igračima i proveo svoje ideje u djelo kroz intenzivne treninge. Više on nije "novi na klupi", imao je više nego dovoljno vremena da se dobro spremi za Hajduk.

"Želimo pobjedu", optimistično je najavio Datković na konferenciji za novinare održanoj uoči Hajdukovog dolaska na stanove. "Prema Hajduku imamo dužno poštovanje, ali nama su bodovi potrebni i uopće nas ne zanima što oni žele pobjedu kako bi zadržali korak s Dinamom u utrci za prvaka. Ako nas navijači dođu podržati, uopće ne sumnjam da možemo pobijediti Hajduk", kaže Datković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je bodom u Kranjčevićevoj, kaže Datković, dokazao da vrijedi više od zadnjeg mjesta i da može odigrati pravu utakmicu. "Obećavam da ćemo se boriti od prve do zadnje minute, s punim žarom idemo po sva tri boda. Ako budemo igrali kao protiv Zagreba, neće biti problema. A mislim da smo se riješili nekih loših navika i da napokon izgledamo kao prava momčad. U Kranjčevićevoj smo, uostalom, već pokazali da zajedništvom možemo pobijediti ne samo Hajduk već i sve ostale momčadi u ligi", rekao je Datković, te istaknuo da je "pročitao" svog suparnika Gorana Vučevića.

"Znamo koje su slabe strane Hajduka. Moramo ukočiti njihove najbolje igrače i brzim kontrama naći put do njihovog gola. Osnovna formula ostaje ista kao i u Kranjčevićevoj; brzom transformacijom iz obrane u napad u kojoj pred njihovog vratara dolazimo s tri, četiri ili čak pet igrača", kaže Datković i najavljuje da su Zadrani spremni odgovoriti na apsolutno svaku Hajdukovu varijantu.

P.V.
Foto: Zadarski list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara