Trening zvan čežnja: 12 tisuća portugalskih gastarbajtera platilo po 15 franaka za istezanje

PORTUGALCI su ispali prilično jadni: gledanje treninga naplaćuju jer im je "skup boravak" u Švicarskoj, a inače su igrače ogradili crnim ceradama, dok im hotel na jezeru čuvaju "sanitarni koridor" i patrolni brod!

Današnji trening Portugala u Neuchatelu je rasprodan, a ulaznica na crnom tržištu cijena dostiže četiri puta veću cijenu - preračunato, 270 kuna!

Zanimljivo je kako Portugalci pravdaju naplaćivanje gledanja treninga njihove reprezentaicje: "Za dva treninga naplaćujemo ulaz kako bi smo nadoknadili visoke troškove sudjelovanja na turniru", objasnio je tehnički direktor reprezentacije Carlos Godinho zašto će osim danas, posjetitelja treninga u nedjelju platiti 70-ak kuna da bi Cristiana i ekipu gledali kako se rastežu.

"Jedina smo reprezentacija koja naplaćuje treninge, ali smo i jedini koji će trenirati pred 12 tisuća gledatelja", hvali se Godinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok sa plaćanjem ulaznica za treninge navijači nemaju problema, mnogo im teže pada potpuna izolacija u kojoj se nalaze reprezentativci, jer čak i okolica hotela je proglašena zabranjenom zonom za ikoga tko nije s momčadi.

Ako smo mislili da je Bilić pretjerao sa čuvanjem igrača od javnosti, što tek reći na ovu Scolarijevu paranoju: jezerom kraj kojeg se nalazi njihov hotel patrolira zaštitarski brod kako bi bili sigurni da im nitko ne može prići na 300 metara, a oko samog hotela su podignute crne cerade kako se igrače slučajno ne bi moglo vidjeti,

Portugalci su inače smješteni na domaćem terenu: u Neuchatelu ih je oduševljeno dočekalo više od 10 tisuća pripadnika njihove dijaspore koja živi u istoimenom kantonu, pa nije ni čudo da portugalski novinari grad nazivaju "komadićem Portugala u srcu Europe"

Z.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara