Triatlon: Na Jarunu utrka Svjetskog kupa

NA ZAGREBAČKOM jezeru Jarun 20. rujna ove godine održat će se "ITU Internationa Race Zagreb 2003", međunarodna triatlonska utrka koja se boduje u Svjetskom kupu, a ujedno je kriterijska za odlazak na olimpijske igre 2004. godine u Ateni.

Utrka se sastoji od tri dionice, 1.5 kilometara plivanja, 40 km vožnje biciklom, te 10 km trčanja. "Organizacija utrke bit će na najvišem nivou, što podrazumijeva i najsuvremenije uređaje za mjerenje vremena," istaknuo je dopredsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza Neven Šavora. Zagreb se već iskazao u organizaciji "Prestige race 2002", a čelnici Međunarodne triatlonske federacije vrlo su zadovoljno do sada učinjenim. "Dobili smo niz pohvala i za sada ide sve po planu," dodao je tajnik Organizacijskog odbora Ivo Belan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se dolazak 300-tinjak natjecatelja, među kojima i niz velikih zvijezda ovoga olimpijskog sporta. Od hrvatskih triatlonaca najviše nade se polažu u Deana Petričevića i Mirka Tišljera, za koje trener Ivezović vjeruje da mogu izboriti mjesto među deset najboljih, a time i povećati svoje izglede za plasman na OI 2004. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara