Tudor: Kranjčar, za razliku od Barića, ne mijenja sustav za svaku utakmicu

POUZDANI branič hrvatske reprezentacije i Juventusa, Igor Tudor, koji je protiv Bugarske u Sofiji odigrao odličnu utakmicu na poziciji zadnjeg veznog, smatra kako niz sjajnih rezultata Hrvatske u kvalifikacijama ne može biti slučajnost, nego samo dokaz da Hrvatska pripada na sam vrh Skupine 8.

Tudor je u razgovoru za Sportske novosti kratko prokomentirao kako je bilo igrati pod vodstvom četiri izbornika – Ćirom Blaževićem, Mirkom Jozićem, Ottom Barićem i Zlatkom Kranjčarom.

"Prva generacija je bila sklop ekstra kvalitetnih igrača koja se više nikada neće ponoviti na ovim prostorima. Normalno je da su napravili velik rezultat. Kod Jozića nisam igrao zbog operacije zgloba, tako da najbolje mogu usporediti Barića i Kranjčara." - započeo je Tudor, pa nastavio: "Osnovna razlika je što je Kranjčar našao sustav koji najviše odgovara momčadi i to je cijela filozofija nogometa. Poanta je da se sustav ne mijenja svaku utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku primjedbu kako je najveći dio momčadi ostao isti kod Barića i Kranjčara, te kako je Barić "pronašao" Pršu, našeg najboljeg strijelca, Tudor je odgovorio neočekivano oštro.

"Ma gdje ga je Barić pronašao? Pršo se nametnuo pogocima, nije ga nitko izmislio. Došao je u eri Barića, ali nije ga Barić zvao na telefon i pitao "Hoćeš li doći?". Pršo je dres zaslužio svojim znanjem, igrama i talentom. Ali htio sam reći da je Barić puno miješao sastav, prilagođavao se drugim momčadima, a mi sada imamo prepoznatljiv stil igre, drugi se nama prilagođavaju." - pojasnio je Tudor, pa dodao kako smatra da sjajni rezultati Hrvatske u kvalifikacijama za SP ne mogu biti slučajnost ili iznenađenje.

"Bugari nisu ono što su bili u prošlim kvalifikacijama. Šveđani su dobra ekipa, ali nisu europski vrh poput Francuza i Engleza. Mi definitivno pripadamo vrhu u našoj skupini. Jesmo li spremni za europski ili svjetski vrh, to je pitanje kojem ne bih tražio odgovor. Svjetsko prvenstvo će pokazati koliko daleko možemo. Za sada smo dokazali da smo klasa, jer ovaj niz rezultata ne može biti slučajnost." - zaključio je Tudor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara