Tudor umjesto za Tursku leti za Dortmund?

IGOR TUDOR mogao bi umjesto aviona za Tursku, preko Frankfurta, uhvatiti liniju za Dortmund i ražalostiti optimiste, koji s nestrpljenjem iščekuju rasplet zimskih, povuci-potegni, pregovora oko Tušinog povratka u sunčani Split.

Unutar devet godina provedenih u Italiji, posljednje polugodište Tudoru je bilo možda i najtmurnije. Neizgled bezazlena upala zgloba preobrazila se u mukotrpnu bakteriološku borbu, a kad si daleko od terena, dom postaje sve bliži, pa Tudor, najiskrenije, i ne bi imao ništa protiv povratka.  

Trijumfalističkim je tonom sposobni Tomo Erceg proteklih dana prezentirao najnovija događanja iz hotela Park, kultnog poprišta intriga vezanih uz dolaske i odlaske, a u zadanje vrijeme sve češće i povratke u poljudske odaje. No, direktor je na kraju ostao dosljedan, priznavši da stvari ponajmanje ovise o Hajduku.

"S Tudorom smo razgovarali i on je u potpunosti voljan vratiti se kući. No, sve ovisi o Juventusu. Na trampe koje spominju talijanski mediji mi jednostavno ne možemo utjecati." - reći će Erceg.

U međuvremenu, Talijani govore o nemoći Hajduka, da konkurira dortmudskoj Borussiji, koja njemačkom reprezentativcu Christopheu Metzelderu možda i podari ispisnicu iz sredine, koju je, kako tvrdi, odavna prerastao. Obzirom da Metzelder visoko kotira kod trenera Didiera Deschampsa, odmah se iskristalizirala mogućnost razmjene, koja pak uključuje i Igora Tudora.

Situacija u Torinu, sa i bez Tudora, daleko je od idealne. Obrambena linija prepolovljena je nakon ozljede dvojca Giorgio Chiellini - Jean Alain Boumsong. Ostao je tek mladi Piccolo, koji je u dosadašnjem dijelu odradio tek dvije službene minute i Zebina, kojeg bi Deschamps u krajnjoj nuždi preobrazio u stopera.

Povećana cirkulacija u bolnici Stare Dame također otvara prostor za našeg Roberta Kovača, koji spremno odbacuje špekulacije o odlasku iz Torina. S druge strane, pitanje je, hoće li čelništvo, u slučaju neuspjelih pregovora s Borussijom, a poradi manjka obrambenih igrača, prihvatiti opciju Tudorovog povratka u Hajduk.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara