Turci u strahu: Euforija u turskom taboru može rezultirati taktičkim harakirijem

TURSKI mediji uvelike su zaokupljeni skorašnjom utakmicom četvrtfinala Eura s Hrvatskom, a čini se kako među njima vlada velika bojazan.

Donosimo vam nekoliko turskih misli.

"Turska je protiv Češke zabila nevjerojatna tri gola u samo 15 minuta, preokrenuvši tako vodstvo od 2:0. Nešto slično dogodilo se i četiri dana ranije kada su nakon vodstva Švicarske u prvom poluvremenu, dvaput zabili u drugom poluvremenu i upisali, kasnije će se pokazati vrlo vrijednu pobjedu, pobjedu koja ima je otvorila vrata četvrtfinalu. Rezultat protiv Švicarske, a posebno onaj protiv Češke opravdava u potpunosti sve ikada rečeno o turskim reprezentativcima. Oni se jednostavno nikada ne predaju, za njih ništa nije nedostižno", piše jedan turski novinar.

Međutim, po turskim medijima postavlja se pitanje hoće li možda Fatih Terim promijeniti taktiku i "razoružati" hrvatsku na način koji ovaj to ne očekuje ili će i dalje biti dosljedan pa vjerovati u tursku moć preokreta. Kako se ovo pitanje i ne čini odveć pametno, jer ruku na srce nije Turska ta koja može diktirati i određivati parametre nogometne utakmice, čini se iza toga ipak stoji bojazan turskih novinara.

Naime, kako se na europskom prvenstvu ne događaju često povraci poput onog protiv Češke, Turci znaju da se ne mogu uzdati u to da će u slučaju hrvatskog vodstva od 2:0, izabranici Fatiha Terima opet preokrenuti i plasirati se u polufinale, stoga se nadaju da će možda izbornik Terim promijeniti strategiju i da će sada Turska biti ta koja će se naći u rezultatskom plusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku teksta, turski novinar predmnijeva kako Turci protiv Hrvata ne trebaju "ići na glavu".

"Ako ne primiš gol, najgore što se može dogoditi jest da o polufinalu odlučuju kazneni udarci. U prijevodu, Turska ne treba protiv Hrvatske tražiti dva ili tri gola. Samo je jedan gol dovoljan za pobjedu i tako se treba postaviti. Ukoliko utakmici i završi jedanaestercima, ipak je Turska izvukla remi, što je na koncu dobar rezultat, jer se nije osramotili, niti je kompromitirala pobjedu protiv Češke. Trebamo igrati pametno, nije potrebno da idemo na glavu i tako napravimo hara - kiri", piše turski novinar.

U svakom slučaju strah Turčina je opravdan.

V.B.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara