U 2005. godini za šport u Zagrebu 178 milijuna kuna

Za Program javnih potreba u športu Grada Zagreba u 2005. godini izdvojit će se 162 milijuna kuna te još 16 milijuna kuna za poticanje vrhunskog športa, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Zagrebačkog športskog saveza Tomislav Šepec, izražavajući uvjerenje da će ovakav financijski plan biti prihvaćen i na Skupštini ZŠSa, koja će se održati u srijedu 16. veljače.

Po njegovim riječima ZŠS sustavno skrbi o 58 športova, te posebno o šortu invalida, športskoj rekreaciji te školskom i sveučilišnom športu. U sustavu ZŠS-a je 685 klubova sa 50.000 registriranih športaša, dok je raznim programima športske rekreacije obuhvaćeno više od 100.000 građana, a programima djece i mladeži 165.000 učenika.

Glavni tajnik ZŠS-a Željko Braja naglasio je da su zagrebački športaši u 2004. na europskim i svjetskim prvenstvima osvojili 21 zlatnu, 19 srebrnih i 12 brončanih odličja, te da se jedino športaši iz našeg glavnog grada mogu pohvaliti da su osvajali medalje na zimskim i ljetnim olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi danas sustavno skrbimo o 80 športaša prve, 70 druge i 60 iz treće kategorije vrhunskih športaša iz individualnih športova, ta za čak 162 gradska športska objekta", rekao je Braja.

Pomoćnik glavnog tajnika ZŠS-a Velimir Bašić istaknuo je izuzetno razumjevanje Poglavarstva Grada Zagreba ulaganje u šport, jer je za potrebe športa u ovoj godini izdvojeno 4,8 posto više sredstava nego lani.

(Hina) xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara