U Dinamu sve po starom

NA REDOVNOJ izbornoj skupština Dinama odlučeno je da Mirko Barišić i dalje ostaje predsjednik, a Mamić će biti prvi operativac kluba. Novi/stari predsjednik je debakl Dinama nazvao sportskim neuspjehom naglasivši kako se ne radi o nikakvoj katastrofi i tragediji.

Nakon skupštine, koja je potrajala oko sat i petnaest minuta, pred novinare je izašao Barišić. Osvrnuo se na netom održanu skupštinu, planove kluba te najavio i radnu sjednicu za 9. lipnja, na kojoj će Mamić biti imenovan za čelnika Uprave i izvršnog dopredsjednika kluba.

Premda je prošlo više od dva mjeseca kako je podnio ostavku, Mamić praktički nije niti napustio klub.

Na pitanje tko snosi odgovornost za "sportski neuspjeh" Dinama, Barišić je priznao krivnju čelništva naglasivši kako su i oni u transferu i kako će, ukoliko se pojavi netko bolji, odstupiti. Za klub, kaže, nema teže kazne od one koju su pretrpjeli. Zadatak za sljedeću sezonu je osvajanje Kupa i prvenstva te ulazak u Europu. Dodao je kako će ovaj rezultat "biti zaboravljen, ali ne i zataškan".

"Mamić je osoba od mog povjerenja. On zna i umije. Ne trebamo ljude koji su samo deklarativno prijatelji Dinama, već one koji konkretno nešto rade" – rekao je Barišić.

Sjednica je protekla u prijateljskom i na trenutke euforičnom raspoloženju upravo zbog "prkosa koji osjećaju i želje da poprave rezultat" - tvrdi Barišić.

Na pitanje novinara o tome hoće li ubuduće postojati kontrolni mehanizmi koji će štititi klub i njegove interese od štetnih istupa u medijima, misleći pritom naravno na Mamića, Barišić je očekivano stao u njegovu obranu. Ipak se u jednom trenutku nepažnje izlanuo rekavši kako ih je "institucija mržnje dovela tu gdje jesu".

Pohvalio je trenera Kužea, a što se tiče igračkog kadra, rekao je kako će se klub bazirati isključivo na vlastitom potencijalu za kojeg je trener rekao da ga imaju.

"Novo/staro čelništvo ne obećava ništa osim dobre namjere" – dodao je Barišić na kraju.

Skupština je trajala svega sat vremena i bila je zatvorena za novinare, a osim novih članova Skupštine, koja sada broj 80 ljudi, izabrani su novi Izvršni i Nadzorni odbor. Izvršni odbor je doživio neke promjene. U novom sazivu imat će 11 članova, kao i do sad, a od starih članova u vodećem klupskom operativnom tijelu ostala su četvorica: Mirko Barišić, Heinz Truskaller, Ivica Cvitković i Marijan Hanžeković.

Članovi IO-a:

MIRKO BARIŠIĆ (predsjednik): Savjetnik glavnog direktora i član Nadzornog odbora Siemensa za Hrvatsku.

HEINZ TRUSKALLER: Predsjednik Uprave Hipo banke za Hrvatsku

IVICA CVITKOVIĆ : Karlovački poduzetnik, vlasnik tvrtke IV-ER-KVC i hotela Europa, bivši Dinamov nogometaš

MARIJAN HANŽEKOVIĆ: Vlasnik odvjetničkog ureda, predsjednik Košarkaškog kluba Zagreb

SINIŠA JAGODIĆ: Bivši savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Croatia

PERO MOČIBOB: Ugostitelj, bivši nogometaš Zagreba

DRAGUTIN ŠURBEK: Proslavljeni stolnotenisač, vijećnik Gradske skupštine na listi SDP-a

MIROSLAV ROŽIĆ: Saborski zastupnik i vijećnik Gradske skupštine na listi HSP-a

TOMISLAV MARČINKO: Bivši novinar i urednik na HRT-u , te jedan od bivših glavnih dioničara Nove TV.

BORIS VIDIĆ: Suvlasnik tvrtke City express

DAMIR TIPURIĆ: Zamjenik dekana zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara