U Hrvatskoj se 70 posto stanovništva ne bavi sportom

Prema statističkim pokazateljima predstavljenim na današnjoj konferenciji o sportu Radne zajednice Alpe Jadran još uvijek je u Hrvatskoj značajno veći postotak stanovništva koji se ne bavi aktivno sportom. L

U Hrvatskoj čak 70 posto, u Švicarskoj 35, samo trećina stanovništva u Gornjoj Austriji i čak 81 posto stanovništva Mađarske. To su zaključci prvog dana 6. konferencije radne zajednice Alpe Jadran koja je raspravljala o sustavu i organizacijskim oblicima sporta u sedam zemalja radne zajednice Alpe Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na skupu je rečeno da su članice RZ Alpe Jadran podijeljene na regije i da se među njima razlikuju značaj i uloga države koja izdvaja sredstva za poticanje športa djece i mladeži te izgradnje športske infrastrukture za potrebe nastale i izvan sportskih aktivnosti. Rečeno je da je glavni izvor financiranja članica RZ Alpe Jadran državni proračun. Na lokalnoj razini, prema slovenskom modelu, važno je regulirati izdvajanje namjenskih sredstava za šport, a jedan od značajnijih izvora financiranja su igre na sreću koje su u Sloveniji za razliku od Hrvatske usmjerene za sport mladih i sport u školi.

(Hina) xadrp yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara