U isčekivanju najokrutnije borbe za naslov svjetskog prvaka u ultimate fightu

NEDJELJA, 27, kolovoza. Saitama Arena u predgrađu Tokija. Hrvatski gladijator Mirko Filipović i majstor samba Fedor Emalianenko. Bivši ruski vojni specijalac i nekadašnji hrvatski vojni policajac. Eksplozivnost i tehnika nožnih udaraca protiv kompletnosti i dominacije na parteru. Prije podneva saznat ćemo što će presuditi u borbi za titulu svjetskog prvaka u ultimate figtu.

Bit će to borba za prestiž i moć, ali i borba na sve ili ništa. Fedor Emalianenko konačno će stati nasuprot naše najveće borilačke ikone, te će u najokrutnijem i najatraktivnijem meču u povijesti ovog sporta pokušati ostati na tronu.

Mirko Filipović nikada nije bio bliže, no ukoliko izgubi meč protiv aktualnog vladara PRIDE-a, pitanje je kada će mu se za to pružiti nova i izglednija prilika.

Prije godinu dana Cro Cop je izgubio od Brazilca Minitaura, stoga će borba protiv Fedora Emalianenka biti prelomni trenutak njegove karijere.

Sasvim je sigurno da će okrutni borac, čijim venama teče rusko-ukrajinska krv, pokušati borbu odmah preseliti na tlo, gdje je nepobjediv.

Unatoč Mirkovim golemim naporima, Emalianenko je još uvijek u golemoj prenosti u borbi na parteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, brzinom, dobrom logistikom i udaračkom tehnikom šakama, a ponajviše razornim lijevim high-kickom Mirko može detronizirati svog najžešćeg suparnika, te prije svog 31. rođendana ući u povijest.

Japanci su već odavno ovaj meč proglasili "mečom stoljeća", a unatoč činjenici da Emalianenko još nikada nije poražen u PRIDE-u, stručnjaci i mnogi veliki svjetski borci tvrde kako su šanse podjednake.

Na najposjećenijem borilačkom siteu Sherdog, 63 posto ljubitelja ultimate fighta prognoziralo je pobjedu svjetskog prvaka. No, to je uistinu zadnja stvar koja bi mogla omesti nikad jačeg i nikad spremnijeg Mirka Filipovića u pohodu na svjetski tron ovog brutalnog sporta.

Prije povijesnog ogleda između Emalianenka i Cro Copa, po drugi put će se u Japanu boriti i Brazilac Fabrizio Werdum, inače borac iz Cro Cop teama, i Fjodorov borac Zentov.

Tijek povijesne borbe pratite uživo na Indexu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara