U Italiji i dalje tinja nada o dobivanju Eura 2012.

STRAHOVANJA Uefe da bi se zemlje organizatori Europskog prvenstva 2012. mogle mučiti s pripremom za organizaciju prvenstva, mogla bi se pokazati opravdanima, piše stranica channel4.com.

Radovi na infrastrukturi u Ukrajini, koja je uz Poljsku organizator Europskog prvenstva 2012., još nisu niti počeli, a odgađanja predviđenih rokova za početak radova izazivaju zabrinutost.

"Ukoliko ne možemo riješiti pitanje izgradnje cesta, tada nećemo moći niti organizirati Europsko prvenstvo. Dobili smo ponudu jednog američkog ulagača, ali radovi ne mogu početi bez odobrenja ministarstva prometa. Možda oni imaju u vidu i neke druge projekte. No, ono što je sigurno, zasad još ništa nije urađeno",  izjavio je Jevhen Červonenko, direktor tvrtke koja koordinira radovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko siguran je da će strani ulagači dovršiti projekt na vrijeme, ali u Uefi razmatraju i rezervne opcije, piše channel4.com.

Italija bi bila dobra opcija, budući da bi bilo potrebno tek renovirati nekoliko stadiona. No, postoje šaputanja kako se kao moguća opcija spominje i Njemačka, koja je postigla veliki uspjeh u organizaciji Svjetskog prvenstva 2006.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara