U Ligi prvaka se nije dogodilo da momčad ne šutira. Sve do utakmice Barce i Arsenala

Foto: AFP, Uefa.com

ARSENAL je prva momčad u povijesti Lige prvaka koja u utakmici Lige prvaka nije imala udarac prema golu. Iako se  Topnici i Arsene Wenger nakon 3:1 poraza od Barcelone žestoko bune na suđenje, na brojke su zažmirli.

Detaljni podaci se vode od sezone 2003./04. i otad se u Ligi prvaka odigrala 981 utakmica. Svaki put je netko zapucao do golu pa makar kao Chivu koji je u utakmici Intera i Barce prošle sezone jedini udarac svoje momčadi uputio s 40 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No 8. ožujka Arsenal je srušio i taj rekord. Topnici su 90 minuta bili na travnjaku Nou Campa i nisu zapucali. Jedini pogodak koji su postigli bilo je djelo Busqeutsa koji je ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Barcelona je imala 68 posto posjeda lopte, 19 udaraca prema golu, 10 u okvir. Barcelona je imala 738 dodavanja na utakmici, a gosti 199. Barcelona je imala 49 minuta loptu u svojim nogama, Arsenal 22. Barcelona je u protivničkoj polovici imala gotovo sedam puta više dodira s loptom od Arsenala - 685 naprema 105. Imala je i 600 dodavanja u Arsenalovoj polovici, a Wengerova momčad 105...

A što je Wenger rekao na sve to nakon utakmice? "Ovaj sudac je katastrofa za nogomet!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara