U Njemačkoj 2006. ipak 36 reprezentacija?

U Njemačkoj 2006. ipak 36 reprezentacija?
FIFA je načinila prvi korak ka odluci da na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2006. u Njemačkoj sudjeluje 36 rprezentacija.

U subotu je Izvršni odbor Svjetske nogometne federacije dao zeleno svjetlo za tu ideju, koju su pokrenuli Južnoamerikanci.

"Sve je spremno za završni turnir na kojem bi bilo 36 reprezentacija. No, konačna odluka ovisit će o tome hoće li se ispuniti dva bitna uvjeta - da dobijemo sustav natjecanja koji bi bio pravedan, te izvediv raspored odigravanja utakmica. Sada su na potezu naši južnoamerički prijatelji, na njima je da pronađu adekvatno rješenje", izjavio je predsjednik Fife Sepp Blatter.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna odluka o formatu SP 2006. trebala bi biti donijeta na zasjedanju Izvršnog odbora 28. i 29. lipnja u Parizu, što znači da je Južnoamerikancima preostalo nešto manje od dva mjeseca da pronađu prihvatljivo rješenje.

Na posljednja dva svjetska prvenstva sudjelovale su po 32 reprezentacije, što se, ocjenjujući sustav natjecanja, pokazalo najpravednijim, a gledajući raspored odigravanja susreta optimalnim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara