U Njemačku i bez Dominikovića?

NAKON što zbog ozljede s popisa putnika za SP u Njemačkoj otpao naš vratar Vlado Šola, izbornik Lino Červar susreo se s novim problemom. Naime, Davor Dominiković je nakon utakmice sa Slovenijom na Croatia-Slovenia Cupu osjetio bol u Ahilovoj tetivi, zbog čega je dovedena u pitanje njegova participacija na nadolazećem SP-u.

"Dominiković se osjeća bolje i sutra će početi s treningom. Proteklih je dana trenirao odvojeno. U ovom trenutku bazirali smo se na rad i uopće na razmišljamo o tome hoće li Dominiković na kraju biti spreman ili ne. Moramo biti optimisti." -  za Index je kazao izbornik naše rukometne vrste.

Pritisci na izbornika i njegov stručni tim stižu sa svih strana. Na pripremama u Poreču trenutačno je 21 igrač, no gotovo je sigurno će Njemačku vidjeti njih 18. Tko će i zbog čega otpasti, to može odgonetnuti samo izbornik. I premda Červar kao i uvijek ima svoju viziju, još uvijek je čuva podalje od javnosti.

"Kao što sam rekao, naporno radimo i to nam je trenutno jedina preokupacija. Pričekat ću s objavom imena koja neće putovati za Njemačku. Naša snaga je u momčadskom duhu, međusobno se nadopunjujemo. Svaki od 28 igrača koliko ih je na širem popisu može naknadno biti pozvan." - zagonetno će izbornik.

No, izvjesno je da će iz udarnog sastava otpasti jedan vratar, jedno lijevo krilo i jedan vanjski igrač, dok sva tri naša kružna napadača (Sulić, Vori i Anušić) ne moraju brinuti za svoje mjesto u avionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća je gužva na lijevom krilu, gdje su Goran Šprem i Nikša Kaleb dobrim igrama stavili izbornika na muke. Podsjetimo, s popisa su nakon svršetka Croatia-Slovenia Cupa skinuti Josip Valčić i Zlatko Horvat.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara