U španjolskom taboru strah: Hrvatska i SiCG će dogovorno remizirati?

IAKO nam nije jasno na temelju čega su Španjolci zaključili kako bi se Hrvatska i SiCG mogle dogovoriti oko rezultata današnje utakmice, njihovi mediji javljaju kako je sreća što se utakmica Hrvatske i SiCG igra prije nego ona Španjolske i Norveške, a s takvim rasporedom zadovoljni su i u taboru španjolske reprezentacije.

Osim što je svima jasno da nikakav pakt sa Srbima ne dolazi u obzir, bez obzira jesu li polufinalisti već poznati, nije nam jasno kako je tako nešto Španjolcima palo na pamet kada našoj reprezentaciji čak ni ne odgovara remi. Odnosno, budemo li remizirali sa SiCG , ovisit ćemo o rezultatu utakmice Španjolska – Norveška.

“Sreća što je naša utakmica kasnije. Da je raspored drugačiji, mogli bismo se oprostiti od polufinala.” - prenosi španjolski As izjavu jednog od španjolskih reprezentativaca Juana Garcie.

Iako upoznat sa situacijom na Balkanu, novinar Asa ipak se pita nije li moguć dogovor s obzirom na to da Hrvati Metličić i Džomba, te Srbi Krivokapić i Šterbik igraju u istim klubovima (Metličić i Krivokapić u Ademar Leonu, Džomba i Šterbik u Real Cityju).

Mirza Džomba komentirao je za As kako je bilo kakav dogovor sa SiCG nemoguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Istina je da imam prijatelje u reprezentaciji SiCG , no zbog naših država nikakav dogovor ne dolazi u obzir. Bit će to teška i komplicirana utakmica, ali vjerujem da ćemo prikazati dobar rukomet. Losert će igrati sigurno, nadam se da će i Metličić moći uskočiti, i siguran sam da ćemo pobijediti SiCG i plasirati se u polufinale. Sasvim je jasno da nam remi uopće ne odgovara.” izjavio je Džomba dodajući kako će u polufinalu igrati Hrvatska, Španjolska, Tunis i Grčka, a zlato će, naravno, osvojiti Hrvatska.

“Remi je moguć, no nikako ne zbog nekakvog dogovora između nas i SiCG . Preveliki je rivalitet između naših zemalja. Naši navijači to nikako ne bi podržali i ne bi nam nikad oprostili, bez obzira na relativno dobre odnose nas igrača i jedne i druge reprezentacije” - zaključio je Džomba.

I Veselin Vujović, izbornik reprezentacije SiCG, komentirao je za As kako nema nikakve šanse za dogovor dviju reprezentacija.

“Priželjkujem pobjedu protiv Hrvatske. Ovdje se govori o vrlo prljavim stvarima, u koje ne bih htio ulaziti. Radije bio ostao bez polufinala nego da oko vrata stavim “prljavu” zlatnu medalju” - zaključio je Vujović.

Novinar Asa na kraju zaključuje kako se ipak čini da će Hrvatska i SiCG ispuniti svoju dužnost i odigrati najbolje što mogu kako bi ostvarili pobjedu. “Španjolskoj preostaje jedino da pobijedi Norvešku kako bi se plasirala u polufinale” - zaključuje novinar Enrique Ojeda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara