Udruga profesionalnih klubova u Serie A prihvatila strože financijske uvjete

TALIJANSKI profesionalni nogometni klubovi složili su se u ponedjeljak s novim, strožim financijskim uvjetima potrebnim za igranje u prvoj i drugoj ligi slijedeće sezone koje je predložio Talijanski nogometni savez (FIGC).

Liga profesionalnih klubova (Lega Calcio) koja predstavlja 18 talijanskih prvoligaša i 24 drugoligaša prihvatila je prijedlog nacionalnog nogometnog saveza (FICG) s ciljem eliminiranja financijskih nepravilnosti u poslovanju nogometnih klubova i njihovim proračunima.

Prema novim pravilima svaki će klub, da bi mogao igrati slijedeće sezone, platiti porez državi za 2003. godinu, a plaće nogometašima i klupskom osoblju namiriti do 30. travnja 2004.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova pravila donešena su nakon niza financijskih skandala koji su potresali talijanski nogomet tijekom proteklih godinu dana, a državni istražitelji i dalje nastavljaju sa istragom i pregledavanjem knjiga poslovanja nekolicine nogometnih klubova.

"Država nam je sjela za vrat, ne smijemo iznevjeriti" izjavio je podpredsjednik Lige profesionalnih klubova Antonio Matarrese.

Početak sezone 2004/05. dogovoren je za 29. kolovoza tekuće godine, a Serie A brojit će 20 klubova umjesto dosadašnjih 18 dok će se broj drugoligaša smanjiti sa 24 na 20.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara