Uefa opet pronalazi način kako da ugura Milan u Ligu prvaka?

MILAN će se vjerojatno naći u Ligi prvaka sljedeće sezone, zahvaljujući tome što je Bugarski nogometni savez suspendirao CSKA Sofiju zbog problema s financijama.

Milan se nije plasirao u Ligu prvaka, posljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za elitno natjecanje osvojila je Fiorentina. Ipak, čini se da će Milanezi i sljedeće jeseni igrati Ligu prvaka.

Naime, zbog dugovanja državi i bankarskim institucijama bugarski nogometni prvak CSKA iz Sofije je suspendiran od strane bugarskog nogometnog saveza. CSKA tako ne smije igrati u europskim natjecanjima.

Bugarski savez je prijedlog proslijedio Uefi koja bi trebala samo potvrditi suspenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da Milan ima najbolji koeficijent od svih klubova koji nisu u Ligi prvaka, vrlo bi se lako moglo dogoditi da ipak zaigra u najelitnijem europskom natjecanju.

Milan je i 2006./2007. igrao u Ligi prvaka, iako je pravomoćnom sudskom presudom dokazano da je klub sudjelovao u namještanju utakmica te mu je u talijanskom prvenstvu oduzeto osam bodova.  

Dodajmo na kraju, da postoji teorija prema kojoj bi to mjesto ipak moglo biti rezervirano za klub koji je završio natjecanje u bugarskom prvenstvu iza CSKA Sofije, što znači da bi u tom slučaju u Ligi prvaka mogao zaigrati Levski.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara