Uefa poništila Eduardovu kaznu zbog simuliranja!

Tekst: Zvonko Alač
Screenshot: Daily Telegraph

UEFINA komisija za žalbe prihvatila je Arsenalovu žalbu na odluku kojom je hrvatski napadač kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog navodnog simuliranja prekršaja za jedanaesterac na utakmici Arsenala i Celtica.

> Video - U hajku na Eduarda uključio se i škotski savez: "Uefa mora biti hrabra i kazniti ga!"

> Uefa pokrenula istragu, Eduardu prijete dvije utakmice zabrane

> Uefa optužuje Eduarda za pokušaj prevare suca: Odluka o kazni 1. rujna

> UEFA kaznila Eduarda s dvije utakmice suspenzije!

> Sir Alex Ferguson: Kazna Eduardu je pravedna, ne bih bio sretan da moj igrač napravi takvo nešto

Arsenal se odmah poslije kazne Uefine Disciplinske komisije žalio nadležnom tijelu  koje je uvažilo argumente iznesene u prizivu s Emiratesa.

"Proučavajući sve dokaze, a posebno izjave glavnog suca i kontrolora suđenja, kao i razne video zapise događaja, sa zadovoljstvom izvještavamo kako je Komisija ustanovila da sudac nije zavaran prilikom donošenja odluke o kaznenom udarcu za Arsenal." stoji u obrazloženju odluke sa zaključkom:

"Zbog svega navedenog, odluka Uefine Disciplinske komisije od 1. rujna, kojom je igrač suspendiran za dvije utakmice u uefinim klupskim natjecanjima, se poništava."

Kraj dosadne trakavice

Kao što je poznato, Eduardo je na Emirates stadionu, u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka, u prodoru prema vratima Celtica došao ispred vratara gostiju Artura Boruca i pao. Sudac Mejuto Gonzales je pokazao na bijelu točku, iako se činilo da kontakta nije bilo i da je Eduardo odglumio prekršaj kako bi izborio kazneni udarac.

Eduardo je sam uspješno realizirao kazeneni udarac prije kojeg su ga bijesni Celticovi igrači okružili i napali. ali to nije ništa prema hajci koju su na njega pokrenuli škotski i dio engleskih medija.

UEFA također nije sa simpatijama gledala na Dudua: otvorila je disciplinski postupak protiv Arsenalovog  napadača radi "pokušaja prevere suca":

"Nakon pregleda video snimke spornog detalja UEFA-in disciplinski inspektor odlučio je optužiti Eduarda. UEFA-ina kontrola i Disciplinski odbor tako će ispitati slučaj 1. rujna" poručili su krajem kolovoza iz Nyona.

Dudu je postao simbol simuliranja, žicanja penala i žrtva omanjeg medijskog linča (kao da Otok nikad nisu uveseljavali epileptični napadaji Van Nistelrooya, Ronalda i ostalih) , što se posebno vidjelo na utakmici Engleske i Hrvatske na Wembleyu gdje je njegov svaki kontakt s loptom bio praćen zvižducima.

Hrvatski novinari pak, pretjerali su u branjenju Eduarda, koji je, ruku na srce, reagirao kao netko "kome je u živom sjećanju start Martina Taylora" da parafraziramo Eduardove "javne pravo(na padanje)branitelje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara