UEFA spremna na moguće terorističke napade tijekom EURA

EUROPSKA nogometna federacija (UEFA) je razradila čitav niz planova u slučaju terorističkog napada na predstojećem EURU u Portugalu u lipnju, izjavio je u utorak izvršni direktor te organizacije LarsChrister Olsson.

"Od početka organiziranja EURA spremamo se na najgore, no tijekom prošlih godina razvili smo čitav niz sigurnosnih mjera koje se provode na svim europskim klupskim i reprezentativnim natjecanjima, a posebno na velikim događajima kao što je europsko nogometno prvenstvo", rekao je Olsson i dodao kako će se te mjere još i postrožiti nakon ovomjesečnih terorističkih napada u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve reprezentacije koje će sudjelovati na EURU dobit će svoje tjelohranitelje koji će biti uz njih puna 24 sata, izjavila je portugalska policija.

U nadolazećim tjednima dužnosnici UEFE posjetit će Izrael kako bi vidjeli da li postoje uvjeti za nastavak odigravanja nogometnih utakmica u nadležnosti europske nogometne federacije u toj zemlji nakon što je UEFA zabranila igranje domaćih utakmica izraelskih klubova i reprezentacije na početku ove sezone.

"Nadamo se da se situacija u Izraelu stabilizirala, ali morat ćemo pričekati da inspekcija obavi svoj posao pa ćemo tek onda znati konačan odgovor", izjavio je Olsson.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara