UEFA upozorava navijače Manchestera

UEFA je upozorila navijače Manchester Uniteda da bi trebali smanjiti konzumaciju alkohola prije putovanja u Milan na polufinalni susret Lige prvaka.

Zabrinutost čelnika UEFA-e više je nego opravdana kad se uzmu u obzir neredi koji su izbili u Rimu uoči utakmice između Manchestera i Rome.

"Nismo posebno zabrinuti zbog utakmice u Milanu, ipak je to drukčiji grad, drukčiji stadion i drugačija momčad. Prošli tjedan je bilo malo problema u Sevilli, ali dobro je da je susret Valencije i Chelsea prošao bez nereda. Ako se svi budu ponašali pristojno sve će proći bez problema. Ali očekujemo od Manchestera da porazgovara sa svojim navijačima i objasni im što jest, a što nije prihvatljivo. Dosad je bilo problema zbog pretjerane konzumacije alkohola i bilo bi dobro da se navijačima savjetuje da budu umjereniji", rekao je glasnogovornik UEFA-e William Gaillard.

UEFA i dalje istražuje nerede u Rimu, za vrijeme kojih su policajci optuženi za nedozvoljenu upotrebu sile. "UEFA istražuje zbivanja u Rimu tako da moramo biti oprezni, ali svjesni smo da je odgovornost za nerede na obje strane, iako možda nisu jednako krivi", zaključuje Gaillard.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara