Uefa uvodi još dva pomoćna suca koji bi bili zaduženi samo za kaznene prostore?

Uefa uvodi još dva pomoćna suca koji bi bili zaduženi samo za kaznene prostore?

PREDSJEDNIK Europske nogometne federacije (Uefa) Michael Platini prisustvovao je proteklog vikenda prvom službenom testiranju eksperimenta s dva dodatna suca.

Taj je eksperiment bio primjenjen u Sloveniji na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo U 19 reprezentacija. Dvojica dodatnih sudaca zaduženi su isključivo za pokrivanje kaznenih prostora. Platini smatra kako bi u budućnosti glavnim sucima uz dvojicu ''specijalaca'' znatno bio olakšan posao u procjenjivanju kaznenih udaraca ili simuliranju istih.

"Platini je svjedočio ovom eksperimentu. Nakon razgovora sa sucima, trenerima i igračima još je bliže uvjerenju kako je ovakav sustav dobar put ka rješavanju problema o kojima svi diskutiraju. Radi se o sustavu koji ne bi narušio tradiciju i povijest igre. Ista nalaže da je glavni sudac jedini mjerodavan za donošenje konačne odluke, i tu se ne bi ništa promijenilo. Naime, dva pomoćnika zadužena za pokrivanje kaznenog prostora komunicirali bi s glavnim sucem samo putem tehničkog sustava s mikrofonom i slušalicama. To znači da bi glavni sudac mogao ignorirati sugestiju svog pomoćnika, a da nitko na stadionu ne bi vidio što se događa", objasnio je William Gaillard, posebni Platinijev savjetnik i glasnogovornik Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gaillerd je dodao da će Uefa do kraja ove godine još dva puta testirati ovaj eksperiment, opet na razini natjecanja U 19 reprezentacija, ovog mjeseca u Mađarskoj i krajem studenog na Cipru.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara