Uhićen predsjednik talijanskog četvrtoligaša jer je pištoljem prijetio igračima

Foto: Screenshot

TALIJANSKA je policija u utorak u San Remu uhitila predsjednika talijanskoga četvrtoligaškog nogometnog kluba US Sanremesea, Marca Del Grattu.

> Potresna ispovijed crnogorskog nogometaša: U Rusiji su me tukli da raskinem ugovor!

Predsjednik je navodno pištoljem tjerao svoje nogometaše da raskidaju ugovore, pokušavajući na taj način prištedjeti klubu novac od isplata odšteta, koje bi bio dužan isplatiti u slučaju raskidanja ugovora od strane kluba.

Skupa s predsjednikom kao suučesnik je uhićen i njegov otac Riccardo.

Istragu protiv dvojice Del Gratta lokalni su organi kaznenog progona vodili od prosinca prošle godine.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva koji se otkrivaju u posljednje vrijeme o zanimljivim predsjednicima nogometnih klubova širom svijeta. Tako je nedavno Roque Santa Cruz ispričao svoju priču iz Paragvaja.

Predsjednik mokrio igračima u automobile i pucao iz strojnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je direktor Bayerna Uli Hoeneß 1999. godine došao u Asuncion po tada 17-godišnje čudo od djeteta Roquea Santa Cruza, predsjednik Olimpije dočekao ga je sa – strojnicom.

O danas 70-godišnjemu Osvaldu Dominguezu Dibbu, najuspješnijem predsjedniku u povijesti najslavnijeg paragvajskog kluba, progovorio je u razgovoru za njemački magazin Sport Bild upravo Santa Cruz, danas 29-godišnji napadač Blackburn Roversa.

"Njemu osobno odlazili smo na isplatu mjesečnih plaća. Kada sam jednom došao po plaću poslije loše odigrane utakmice, on je sjedio u svojoj fotelji gladeći kalašnjikov. Nisam rekao niti riječi. Vratio sam se kada smo odigrali dobru utakmicu. Tada je bio bolje volje", rekao je napadač nanizavši još par primjera.

"Jednom smo izgubili u derbiju. Došao nam je nakon utakmice u sobu u kojoj smo noćili i iz kalašnjikova ispalio nekoliko metara u strop."

"A kada bismo odigrali posebno loše, znao nam je ulaziti u automobile i pomokriti se po unutrašnjosti."

Dominguez nije vodio bilo kakav klub. Olimpia iz Asunciona u 38 je navrata osvajala naslove paragvajskog prvaka, tri je puta bila pobjednik Cope Libertadores, a jednom i Interkontinentalni prvak (1979.). Baš pod njegovim vodstvom klub je 1979. osvojio sve moguće trofeje (prvenstvo, južnoamerički naslov, svjetski klupski naslov i južnoamerički superkup).

U sadržajnom je životu ovaj osebujan karakter ostvario, za paragvajske prilike, zavidne karijere poduzetnika i političara. Svojedobno su ga brazilske vlasti optužile kao glavnog švercera cigareta u Brazilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara