Ukić: Ne osjećam se inferiorno, jedva čekam start NBA lige

Ukić: Ne osjećam se inferiorno, jedva čekam start NBA lige

HRVATSKI košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić ove će sezone igrati u NBA ligi. Toronto je njegova svakodnevica kao i prilika za dokazivanje na velikoj sceni.

Kanadski klub je s velikim očekivanjima dočekao Ukića i mnoge tamošnje dnevne tiskovine posljednjih dana pišu o hrvatskom košarkašu. Uz to, uvjereni su kako će i Ukić ugraditi dio kvalitete koja će povući Toronto prema doigravanju Istočne konferencije, ali i do dubljeg traga ove sezone u NBA ligi.

Kakvi su prvi dojmovi po dolasku u Toronto? 

"Dojmovi s Torontom su stvarno odlični. Organizacija kluba je vrhunska, grad je lijep, atmosfera također. Koliko sam mogu upoznati i suigrači su za svaku pohvali. Stvarno je sve na visini. Ljudi su ovdje uzbuđeni jer smatraju kako je ovo najbolja momčad Raptorsa ikada i ambicije kluba su stvarno visoke."

Koliko je trebalo vremena kako bi se priviknuli na novo okruženje i kako je prošao rad u trening kampu?

"Uklopio sam se vrlo brzo. Moram reći kako su mediji ovdje s dosta pažnje popraili moj dolazak. No, isto tako mislim kako sam svima ovdje prilična enigma. Upravo smo odradili trening kamp. Postavljali smo napadačke i obrambene taktike i došlo je vrijeme da krene predsezona. Jedina loša vijest u svemu je ta da sam na treningu dobio nezgodan udarac u rebra i već tri dana ne treniram tako da je upitno kada ću zaigrati tijekom predsezone."

Je li u pitanju nešto ozbiljno, ili...

"Ne, nije ništa ozbiljno, ali bolje je ne riskirati previše."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li nešto postavljeno pred vas po dolasku u klub? Je li postoje indicije što očekuju u Torontu?

"Moja pozicija u timu je da sam prije svega igrač na kojeg se računa na duži period i sigurno ću morati proći fazu adaptacije. I na način igre, brzinu i pravila, pa bi vjerojatno na početku mogao manje igrati. Međutim, stvarno sam siguran kako ću tijekom sezone izboriti mjesto u rotaciji. Moje će vrijeme doći, samo moram nastaviti raditi i biti strpljiv."

U  tisku su se pojavile izjave pomoćnog trenera Herberta koji je oduševljen vašom pojavom, ali je prigovorio na šutu.

"Gordon Herbert je čovjek koji radi sa mnom i Talijanom Bargnanijem. Najviše radimo na šutu iz svih mogućih pozicija. Opća je ocjena kako u tom segmentu igre mogu najviše napredovati."

Imate li dojam kako ste u bilo čemu inferiorni u odnosu na NBA igrače?

"Nemam osjećaj inferiornosti. Osjećam se fizički stvarno dobro i mislim kako se mogu nositi sa svima. Međutim, moram sam moliti za zdravlje jer i sa najmanjim problemom ne mogu igrati 100 posto, a onda nemam nikakve šanse ovdje", zaključio je hrvatski košarkaški reprezentativac.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara