Ukić: Radije bih dvaput igrao s Talijanima, nego jednom s Grcima

Ukić: Radije bih dvaput igrao s Talijanima, nego jednom s Grcima

Foto: Hina

ROKO UKIĆ i Dario Šarić predvodit će hrvatsku košarkašku reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju. Šarić zna što ga očekuje na turniru u Torinu...

"Više nisam ni ja mlad, imam 22 godine, postao sam jedan od pravih nositelja. Ako ćemo dobro igrati, moći ću pobrati veće zasluge, ali ako ćemo loše igrati, bit ću jedan od tih koji će snositi najveću odgovornost. To mi nije strana uloga. Naučiš se igranjem u Europi te uz vrhunskog i zahtjevnog trenera kakvog sam ja imao, nositi s tim pritiskom očekivanja", rekao je Šarić koji ozračje u reprezentaciji opisuje relaksiranijim nego prije.

"Ne postoji pritisak da se nešto mora. Opušteniji smo. Nismo favoriti, idemo tamo napraviti što možemo. Talijani su sigurno favoriti, imaju izvanrednu ekipu, sedam-osam igrača po vrhunskim NBA i europskim klubovima. Grci su opasni i bez Spanoulisa, ali mi imamo svoje šanse. Kolike su one, vrijeme će pokazati", zaključio je Šarić.

"Nikoga se ne bojimo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za sve reprezentativce, osim Roka Ukića, ovo će biti prve olimpijske kvalifikacije. Kapetan reprezentacije je s uspjehom završio kvalifikacijski turnir za OI 2008. u Pekingu. No, ovaj će format biti nešto drugačiji.

"Bit će brzo, drugačije od drugih natjecanja i na to trebamo biti spremni. Da budem slikovit, trebamo sve započeti s dobrom 'vibrom' i  zajahati val koji će nas odvesti do kraja. To nam daje veće šanse", kaže najstariji član naše reprezentacije koji slovi i za najboljeg analitičara suparničkih momčadi među igračima te je ovako analizirao suparnike:

"Talijani su vrhunska individualna ekipa s puno dobrih napadača, ali i momčad koja je imala problema naći pravu kemiju te napadačke igre s obzirom na to da imaju puno strijelaca koji su isključivo strijelci, a nisu razigravači. Vidjet ćemo kako će Messina, koji je za njih najbolji mogući trener, u tako kratko vrijeme to uspjeti posložiti. Međutim, kako god oni izgledali, mi imamo kvalitetu za suprotstaviti im se i možemo dobro odgovoriti na njihovu postavu. Imaju slabe točke koje neće moći sakriti i imamo ih gdje napasti. Apsolutno ih respektiram, ali ih se nimalo ne bojim."

Sve se reprezentacije mora respektirati

No, s Grčkom je već drugačija situacija.

"Grci me više brinu, iako je opća percepcija da dolaze s nekom lošijom ekipom, a mislim da to uopće nije slučaj. Igraju u pripremama sjajno, imaju super ekipu i bez obzira što nema Spanoulisa i Zizisa, bit će itekako opasni. Bit ćemo mi spremni i za Grke, pokazali smo i lani da možemo s njima igrati. No, osobno bih radije igrao dvaput s Talijanima, nego jednom s Grcima", ističe Ukić koji upozorava i na dvoboj s Tunisom, drugim suparnikom u skupini:

"Mi se uvijek trebamo birnuti zbog reprezentacija poput Tunisa i moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno, jer ćemo inače imati problema. Imali smo problema i s Filipinima, od Senegala smo i izgubili na SP-u 2014. S tim smo Tunisom igrali i na SP-u 2010. pa ih nismo baš razvalili. Moramo ih respektirati, ali i biti svjesni svoje kvalitete te ju iskoristiti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara