Ukić: Svaki naš koš bio je kao da smo zabili gol

"ISPRIČAVAM se svima zbog ovakavog završetka. Promašili smo puno lakih šuteva i nismo dobro čuvali Gasola", izjavio je poslije utakmice izbornik Repeša.

> Košarkaši se bez stila i muda oprostili od Pekinga

Hrvatski su se oprostili od Olimpijskih igara teškim porazom od Španjolske. Konačnih minus 13 još je donekle i pristojan rezultat, ali to se ne može reći i za dojam koji je ostao. Momčad aktualnih svjetskih prvaka nije briljirala, ali i solidno izdanje Španjolcima je bilo dovoljno da razmoniraju beživotne, neorganizirane i limitirane Repešine odabranike. Od samih početaka susreta vidjelo se kako naši nemaju igru kojom bi svjetskim prvacima mogla napraviti bilo kakvu štetu, na prvi koš naše reprezentacije čekalo se čak šest minuta. Nismo imali ni dovoljno hrabrosti, i upravo je taj "detalj" nakon poraza apostrofirao naš izbornik.

"Odigrali su bolje i zaslužili pobjedu. Mi smo sve pokušavali, sve do posljednje minute. Bilo je htijenja i želje, ali nismo bili konkretni u napadu, nismo imali dobar šut", kazao je nakon poraza razočarani Jasmin Repeša.

Repeša: Ispričavam se zbog naše igre

"Ispričavam se svima za ovakav završetak, mi možemo puno bolje. Od početka smo promašivali puno lakih šuteva, a Španjolci su igrali sjajno u obrani. S našim postotkom šuta Španjolska se nije mogla dobiti dobiti."

Izbornik je istakao što ga je u igri naše reprezentacije ljutilo: "Jako sam nezadovoljan kako smo čuvali Pau Gasola kojeg smo zakočili na Europskom prvenstvu prošle godine, ali tada smo igrali sa višim i jačim igračima"

Hoće li reprezentacija ubuduće "igrati" sa Repešom, ostalo je zasad nepoznato:"Ova reprezentacija nije Repeša. Imamo puno talentiranih igrača koji dolaze i bio ja izbornik ili netko drugi, ne bojim se za hrvatsku košarku", lijepo je zborio Repeša.

Nije se moglo protiv španjolske obrane

Riječi izbornika Repeše potvrdio je Leni Ukić.
 
"Danas mi nismo imali napadački dan, tome je još više uvjetovala odlična obrana Španjolaca. Da smo u trećoj četvrtini igrali konkretnije možda bi im se malo približili, ali nismo jer oni su bili bolji i rezultatski se odlijepili od nas neviđenom lakoćom", rekao je Ukić naglasivši kako hrvatski napad danas nije imao šuterski dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promašili smo dosta toga, a teško smo uopće dolazili do šuta. Svaki naš koš bio je teško zarađen, pa se činilo da je svaki koš kao da smo zabili gol", rekao je Ukić razočaran porazom.

Planinić: Naši centri nisu dobro pokrivali Gasola

"Španjolska obrana bila je ključ svega, pa i našeg lošeg šuta, ali mi smo promašivali i otvorene šuteve, a tako se ne dobija Španjolska. Oni su na ovoj utakmici preuzeli sav rizik. Ja sam govorio da je Španjolska momčad koja će ili dobiti sa 20 razlike ili izgubiti sa 20 razlike", uvjeren je Planinić koji je detektirao i gdje je bila druga prevaga za Španjolce:

"Nismo imali nikoga tko bi se suprostavio Gasolu. Naši centri ga nisu dobro pokrivali, a on je takva klasa koja će to iskoristiti".

Popović: Španjolci igraju prljavo, mi smo previše oscilirali

"Španjolska je igrala jako prljavo, suci im nisu svirali ni pola napravljenih prekršaja. S takvim sudačkim kriterijem otpočetka smo bili hendikepirani. Igrali smo dobro, no sa previše oscilacija", komentirao je igrač koji nam je zbog ozljede jako nedostajao u četvrtfinalu.

Prkačin: Strašno mi je žao što nismo igrali protiv Amerikanaca, imao bih o čemu pričati unucima

Za razliku od Popovića, Prkačin se nije previše uzbuđivao zbog poraza od favoriziranih svjetskih prvaka jer smatra da je i sam plasman u Peking i četvrtfinale kolosalno postihnuće, a najavio je da će se suprotno očekivanjima i dalje odazivati pozivu za reprezentaciju.

"Ako me izbornik bude zvao, igrat ću. Igranje za reprezentaciju smatram svetom dužnošću. Nitko nije vjerovao da se uopće možemo plasirati na Olimpijske igre, potom nitko nije vjerovao da možemo do četvrtfinala, a mi smo sve to ostvarili. Jedino mi je strašno žao što nismo igrali protiv Amerikanaca, imao bih o čemu pričati unucima", kazao je Prkačin.

R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara