Ukrajinac Romanišin pobjednik turnira u Saloni

UKRAJINSKI velemajstor Oleg Romanišin pobjednik je tradicionalnog, 12. Međunarodnog velemajstorskog turnira "Salona 2004." što se igrao u Solinu i Splitu.

U posljednjem kolu Zagrepčanin Blažimir Kovačević pokušao je dohvatiti velemajstorsku normu, jurišao je na odličnog Ukrajinca, ali je u vremenskom tjesnacu presudilo veće iskustvo njegovog suparnika.

Jednim udarom Romanišin je srušio njegovu poziciju i tom pobjedom izdvojio se sam na vrhu ljestvice. Naime, Bojan Kurajica je remizirao s Talijanom Micheleom Godenom, pa je za pobjednikom zaostao pola boda.

Sjajan uspjeh ostvario je splitski međunarodni majstor Dražen Čvorović, koji je u sjajno vođenom napadu, poslije efektne zzrtve topa svladao velemajstora Emira Dizdarevića i tako dostigao Kovačevića na diobi trećeg mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrepčanin Alojzije Janković je odličnom igrom neutralizirao sve pokušaje Filipa Ljubičića i s osvojenih pola boda stigao do diobe petog mjesta s Antom Brkićem, koji je također remizirao i Antom Šarićem.

Iznenađenje je loš plasman velemajstora Michelea Godene, koji je s 3,5 boda završio na pretposljednjem, devetom mjestu. Nije se proslavio ni Emir Dizdarević, koji je završio na diobi sedmog mjesta s 4 boda.

Rezultati 9. kola:

Dizdarević-Čvorović 0:1, Godena-Kurajica remi, Ljubičić-Janković-remi, B. Kovačević-Romanišin 0:1 i Šarić-Brkić remi.

Konačan poredak: Romanišin 6 bodova, Kurajica 5,5 , B. Kovačević i Čvorović 5, Brkić i Janković 4,5 , Dizdarević i Šarić 4, Godena 3,5 , Ljubičić 3 boda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara