Umjesto Janičine vožnje, HTV izravno prenosi misu

Umjesto Janičine vožnje, HTV izravno prenosi misu

UMJESTO izravnog prijenosa utrke superveleslaloma, na kojem će najbolja hrvatska sportašica svih vremena Janica Kostelić pokušati još više povećati prednost u ukupnom poretku Skijaškog kupa, na drugom programu HTV-a u nedjelju u 11h (utrka počinje u 10:50h) ćete moći pratiti izravni prijenos mise iz Slavonskog Broda.

Dobro ste pročitali, u trenutku u kojem najbolja skijašica na svijetu svojim izvedbama oduševljava ne samo hrvatske navijače, nego i poklonike istinskog sportskog duha širom svijeta, programsko vodstvo HTV-a odlučuje da je prijenos mise iz Slavonskog Broda veći prioritet od izravnog prijenosa utrke naše "Snježne kraljice".

Usput budi rečeno, na prvom programu HTV-a u 10 sati i 10 minuta počinje britanski film "Hercule Poirot: Ubojstva po abecedi", koji traje do 11 sati i 55 minuta.

Podsjetimo, Janica je trenutno uvjerljivo vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa za skijašice, ima 197 bodova više od svoje najljuće suparnice i vrhunske skijašice Anje Paerson, a u subotu je zabilježila fantastičan uspjeh u austrijskom Bad Kleinkirchheimu, gdje je ubilježila svoju prvu spustašku pobjedu u karijeri u Skijaškom kupu.

Vrijednost sportašice kao što je Janica Kostelić nemoguće je opisati riječima. U dobi od samo 24 godine Janica je nesumnjivo najbolja skijašica na svijetu, osvojila je naslove o kojima ostale skijašice, koje su u početku svojih karijera na raspolaganju imale neusporedivo bolje uvjete za trening, mogle samo sanjati. Čudo koje je napravila na nedavno održanoj sljemenskoj utrci slaloma prepričavat će se generacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Janica već sada uvjerljivo najbolja hrvatska sportašica svih vremena, sve to za HTV nije dovoljan argument, pa će tako Janičinu vožnju superveleslaloma uživo moći pratiti samo gledatelji programa HRT plus, koji je dostupan isključivo onima koji posjeduju satelitsku antenu, odnosno kablovsku televiziju.

Zbog čega je tomu tako, pokušali smo saznati od glasnogovornika HRT-a Janoša Roemera, kojeg smo upitali kako je moguće da prijenos mise ima prioritet ispred izravnog prijenosa utrke Svjetskog skijaškog kupa, u kojoj sudjeluje Janica Kostelić.
"Nažalost, dogodila se situacija  u kojoj se dva važna javna događaja zbivaju istodobno. Oba događaja zbog toga ne mogu biti uvršteni u program u izravnom prijenosu. No, za gledatelje koji programe HRT-a primaju preko zemaljskih odašiljača (oni koji nemaju satelitsku ili kabelsku, op.a.), HTV će na drugom programu prikazati snimku utrke iza 19h." - kazao je Roemer u razgovoru za Index.

Kakva logika rukovodi programskim vodstvom HTV-a za koje je prijenos mise veći prioritet "važni javni događaj" od prijenosa utrke najbolje hrvatske sportašice u povijesti, vjerojatno će zauvijek ostati zagonetka.

Neven Barković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara