Umjesto momčadi, Gović na Poljudu u ekstazi predvodio Funcute

ŠIBENSKU je javnost podijelio slučaj Dražena Govića, koji je dalmatinski derbi prošle subote odgledao s poljudskih tribina energično predvodeći šibenske Funcute, iako je istog dana eskivirao s treninga zbog stanovitih problema s leđima.

Gović, koji inače po mnogima slovi kao nešto najvrjednije što trenutno diše na Šubićevcu, protiv Hajduka nije imao pravo nastupa zbog zarađena tri žuta kartona, ali to ga nije spriječilo da navečer bude među najglasnijim šibenskim navijačima. Fotografiju Govića u navijačkoj ekstazi bez problema se može pronaći na navijačkom forumu šibenskih funcuta.

Mora se priznati, dečko ima stila. Gol do pasa i udri po bubnju. No, iako je pokupio simpatije dijela javnosti, "život jednog navijača" nije naišao na odobrenje čelništva šibenskog prvoligaša. Dugo je trajala trakavica oko njegovog povratka s Poljuda na Šubićevac, no logistika predvođena predsjednikom Goranom Paukom na kraju je ipak shvatila da za njegov talent mora biti mjesta u Pudarovim redovima.

Dio jeseni Gović je propustio zbog ozljede, ali se vratio sjajnom partijom protiv Dinama. Mnogi su te večeri, uz Rukavinino, podvukli i njegovo ime i očekivalo se da u nastavku sezone uz nekoliko suigrača pokuša sanirati još uvijek bolne odlaska Schildenfelda i Rukavine.

"Upravo je od mene cijelo vrijeme imao najveću podršku. Hvalio sam ga kroz medije, trudio se što više razgovarati s njim. Dao sam mu šansu nakon ozljede, mislim da sam bio maksimalno fer." - priča nam Pudar.

Nastavak je, međutim, tek uslijedio. Na jučerašnjem treningu Gović je iz očigledno samo njemu poznatih razloga otkazao poslušnost treneru. A sve zbog, pogađate, problema s leđima.

"Stajao sam na centru terena, a on naslonjen na kućicu. U to vrijeme još uvijek nisam ni znao da je bio na utakmici s navijačima. Pozvao sam ga da se priključi igračima, a on mi je samo odmahnu rukom. Pozvao sam drugi put, a on i dalje maše. Takve stvari odskaču od profesionalizma." - razočaran je trener.

Govića čeka kazna, to je neupitno. No najveću bi kaznu mogla platiti momčad, ukoliko se sukob iz kancelarija, gdje Gović upravo boravi na obavijesnom razgovoru, prebaci na teren.

"Po tom pitanju još uvijek ne bih ništa komentirao. On je na razgovoru s direktorom i bit će kažnjen, a siguran sam da neće izostati niti javna isprika. Ponavljam, njegovo je pravo da radi što hoće. Ali jednostavno odudara od profesionalnog ponašanja."

Funcuti: Odbijamo svaki kontakt s medijima

Jedan od najistaknutijih šibenskih Funcuta Mladen Ninić tijekom razgovora za Index izjavio da šibenski navijači u budućnosti ne žele nikakav kontakt s medijima, obzirom da su o njima proteklih dana pisane neistine te su njihove riječi, izvađene iz konteksta, završavale kao bombastični naslovi. Također, Funcuti će najozbiljnije razmotriti mogućnost sudske tužbe, zbog neovlaštenog korištenja spornih fotografija s foruma šibenskih Funcuta od strane nekih medija.

D.R.
Foto: V.G. (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara