Unatoč katastrofalnom porazu Ćiro ostaje trener Hajduka

I NAKON Ćire, Ćiro. Trener Hajduka koji je sinoć doživio jedan od najjačih udaraca u svojoj karijeri ostaje na klupi hrvatskog prvaka. Na kasnom noćnom razgovoru s predsjednikom kluba Brankom Grgićem trener je čelništvu kluba ponudio ostavku koja je odbijena.

Tako je Ćiro dočekao novo jutro na Hajdukovoj klupi, a nakon definitivnog oproštaja od europske scene hrvatski prvak potpuno se okreće domaćem natjecanju.

Nešto poslije ponoći Ćiro je rekao da će ponuditi ostavku, ali da neće otići ukoliko čelništvo kluba to od njega ne zatraži. Predsjednik Grgić je Ćirinu ponudu prihvatio kao moralni čin, međutim odbio je bilo kakvu mogućnost otkazivanja treneru.

Kako prenosi Večernji list, sportski direktor Igor Štimac također je odbacio bilo kakvu mogućnost otkazivanja Ćiri, dok je za sebe rekao kako razmišlja da se objesi, a ne da podnese ostavku. Ipak, čini se kako teške Štimčeve riječi više služe spašavanju vlastite pozicije nego stvarnom priznanju krivice i odlasku s vodećih pozicija u klubu.

"Samo nenormalni mogu tražiti Ćirinu ostavku." - rekao je sinoć Štimac.

Je li onda Torcida nenormalna? Sigurno je da su navijači Hajduka, zbog kojih su i Štimac i Grgić i Blažević tu gdje jesu, sinoć jasno izrazili nezadovoljstvo Hajdukovim debaklom, a još za vrijeme utakmice su, uz pogrde i psovke, tražili ostavke vodstva. No, Štimac je svojedobno rekao kako neće ulica (čitaj navijači) određivati klupsku politiku.

Jutros redakcija Indexa nije uspjela doći do nikoga od aktera koji su direktno uključeni u sinoćnji debakl. Mobiteli su isključeni, na fiksnim telefonima nitko se ne javlja, u Torcidi radi samo faks uređaj. Očito da je mađarska "oluja" koja je sinoć poharala Poljud izazvala noćnu moru u prijestolnici Dalmacije u kojoj će i ljetne kiše teško isprati ljagu s Hajdukovog imena.

Foto: 24sata

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara