Uoči Turske: Bilić razgovarao s psihologom, ali igračima nema pomoći

Uoči Turske: Bilić razgovarao s psihologom, ali igračima nema pomoći

Foto: AFP

HRVATSKA reprezentacija ipak neće angažirati psihologa za dvije ključne utakmice s Turskom. Bilić boysi su posljednje tri godine u padu, nakon one nesretne utakmice s Turcima u Beču, a ždrijeb je htio da u dodatnim kvalifikacijama za Euro Hrvatska igra protiv momčadi s kojom nas vežu bolne uspomene.

> Bilić: Turci se bezrazložno pale, bili smo bolji u Beču i bolji smo danas

Pojavila se stoga informacija da će Slaven Bilić angažirati psihologa koji će spremati igrače. Priča je krenula nakon što je Bilić sastao s psihologom, ali je došao samo uzeti pokoji savjet. Radi se o Amiru Zuliću koji je predsjednik Razreda za psihologiju sporta u Hrvatskoj psihološkoj komori. Zulić kaže kako nisu dogovarali njegovu suradnju s reprezentativcima.

"O tome nije bilo riječi, to su više bile konzultacije. Možda se iz toga izrodi neka suradnja, ali to sigurno neće biti prije kvalifikacijskih utakmica s Turskom. Da mi to netko i ponudi, odbio bih jer je ostalo premalo vremena za rad s igračima", rekao nam je Zulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zulića smo pitali u kakvom su stanju igrači obzirom da reprezentaciji ne ide najbolje u zadnje vrijeme, a sad igraju protiv momčadi od koje su na tragičan način ispali s Eura.

"Nisam dovoljno blizu da bih mogao procijeniti u kakvom su stanju igrači. Što se tiče utakmice s Turcima, na nju treba gledati kao potpuno novu, ne obraćati pozornost na ono što je bilo jer se ništa pozitivno ne bi izrodilo iz toga. Nikad nije dobro da vas pogoni mržnja", kaže Zulić.

Da nije bilo razgovora o Zulićevom radu s igračima potvrdio nam je i Nikola Jurčević koji je s Bilićem bio na sastanku.

"Ne radi se o nečemu posebno značajnom. Bio je to prijateljski sastanak i razgovor na temu sportske psihologije", kaže Jurčević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara