Uredništvo France Footballa prekrižilo Casillasa: Taj nikad neće dobiti Zlatnu loptu

Uredništvo France Footballa prekrižilo Casillasa: Taj nikad neće dobiti Zlatnu loptu

ŠPANJOLSKI je tisak ljut na urednika France Footballa, jer je izjavio da vratar Iker Casillas nikad neće osvojiti Zlatnu loptu.

Glavni urednik uglednog France Footballa, Denis Chaumier, prekršio je nepisana pravila prema kojima ne smije govoriti o budućim pobjednicima natječaja za Zlatnu loptu europskog nogometa.

Govoreći u emisiji Telefoot na TF1, Chaumier je izrazio mišljenje da "Casillasu nikad neće pripasti Zlatna lopta", iako je španjolski vratar među ovogodišnjim kandidatima.

Urednika su izričito pitali za izglede odličnog čuvara mreže, koji je ove godine osvojio španjolsko prvenstvo, Europsko prvenstvo i nagradu za najboljeg vratara Primere, no ovaj je našao za shodno da mu uništi nadu mjesec dana prije objave pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska Marca na tu je izjavu reagirala bijesno, smatrajući da je njome narušena nepristranost glasača.

Veliki favorit za Zlatnu loptu je Cristiano Ronaldo, kojega kao pobjednika vidi i njegov trener u Manchester Unitedu, Alex Ferguson. Možda Casillasu pripadne srebro ili bronca, što također ne bi bilo zanemarivo dostignuće: jedini je vratar osvajač prve nagrade France Footballa bio Lav Jašin, dok su kasniji velikani kao što su Sepp Maier, Dino Zoff, Gianluigi Buffon, Oliver Kahn ili Edwin van der Sar gledali leđa mnogo popularnijim napadačima ili ofenzivnim vezistima.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara