Urnebesni ugovor Bandićeva Holdinga i Mamićeva Dinama izaziva podsmijeh pravnika

Tekst: I.Ć.
Foto: Sandra Šimunović (Cropix)

"NITI jedna ugovorna strana ovaj aneks ugovora ne može raskinuti iz bilo kojeg razloga", dio je ugovora o financiranju NK Dinama od strane Zagrebačkog holdinga koji je nedavno otkriven hrvatskoj javnosti a koji kod dijela pravnika izaziva smijeh, a čelniku Bandićeva Holdinga Ivi Čoviću nevjerojatnu glavobolju.

Sreću pomutila braća Mamić

Naime, poznato je kako je sponzorstvo Zagrebačkog holdinga na godišnjoj razini iznosi oko sedam milijuna kuna, no ono što se nije znalo, otkrili su novinari Novog lista koji su uvidom u financijske odnose "Mamića i Bandića" objavili kako  iznos sponzorstva nije naznačen osnovnim ugovorima, nego aneksima ugovora. Tako je čelnik Čović krajem prošle godine bio uvjeren kako je Dinamo stavka na kojoj se može štedjeti jer je sponzorski ugovor istekao.

No, Čovićeva "sreća" kratko je trajala jer su ga osobno iz NK Dinama upozorili kako postoje i aneksi ugovora u kojima "lijepo piše" da ga ne može - razvrgnuti. Ugovor koji predstavlja pravi presedan i sprdnju u poslovnom svijetu u onom ekonomskom izaziva pravo čuđenje. Nikome naime nije jasno da tvrtka koja Zagrepčanima prodaje "vodu, usluge čistoće, popravljanja prometnica" mora se dodatno reklamirati i na plavim dresovima.

Preko Pantovčaka do prezimljavanja u Europi?

Novi list podsjeća i kako Grad Zagreb godišnje financira Dinamo a nešto manje od 40 milijuna kuna, pa nije teško zaključiti zašto je ovih dana Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić ujedno alfa i omega Maksimira, viknuo da je najbolje da Milan Bandić bude predsjednik države.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara