Uručene godišnje i nagrade za životno djelo sportskim novinarima

U Novinarskome domu u Zagrebu u petak su na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost brojnih novinara, sportaša te najviših sportskih dužnosnika na čelu s predjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom i pomoćnicom ministra za sport Romanom Caput Jogunicom, uručene tradicionalne godišnje i nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN). L

Nagradu za životno djelo dobili su novinar Večernjeg lista Branko Vukina, Fredi Kramer iz Hrvatskog radija, te snimatelj Hrvatske televizije Božo Jovanović.

Godišnju nagradu za pisano novinarstvo dobio je Dražen Pinević iz Sportskih novosti, dobitnik priznanja za radijsko novinarstvo je Krešimir Čampa sa Hrvatskog radija, a za TV-novinarstvo Željko Vela sa Hrvatske televizije.

Urednik godine je Robert Šola iz Večernjeg lista, a nagradu za fotoreportera dobio je Damir Senčar iz FAH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žiri HZSN-a odlučio je nagradu za najbolju press-službu u protekloj godini dodijeliti Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) za projekt Olimpijskih igara u Ateni, koju je vodio Damir Tabaković, dok su priznanje za izdavaštvo dobili Zoran Kovačević i Milorad Bibić za knjigu "Novoselova zlatna košarka".

Već tradicionalno HZSN dodjeljuje i nagradu za suradnju s medijima koja je za 2004. pripala tenisaču Ivanu Ljubičiću.

Na svečanosti koju je vodio novinar RTL-a Igor Jagić odano je i priznanje novinarskoj legendi Hrvatske televizije Milki Babović za 55 godina novinarskoga rada.

(Hina) xrš yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara