Uspješan prvi test Zakona o navijačima

ZAKON o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, koji je nedavno usvojen u Saboru večeras je na Maksimirskom stadionu na kojem je odigrana uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka između Dinama i Maribora položio prvi veliki test.

Naime, utakmica je protekla ne samo bez navijačkih sukoba nego i bez jednog značajnijeg incidenta i sa samo devet upaljenih bengalki iz obe navijačke skupine.

Naravno da su u tome umnogome pridonijela upozorenja PU Zagrebačke o strogoj primjeni Zakona o navijačima koji pored ostalog za izgrednike predviđa i dugogodišnje zatvorske kazne, ali i primjerena suradnja hrvatskog i slovenskog MUP-a koji su se pobrinuli da stotinjak, a ne tri stotine, koliko se očekivalo, navijača Maribora sigurno stigne do Maksimira gdje je samo za njih bila rezervirana južna tribina.

I osuguranje na stadionu obavilo je svoj dio posla besprijekorno jer su čak i na ulazu u novinarske lože svim pušačima oduzimani upaljači. Sve te mjere, unatoč nepovoljnom kretanju rezultata za domaću momčad, pridonijele su da utakmica prođe bez incidenta iako će delegat susreta sasvim sigurno u zapisnik unijeti da su sa strane Dinamovih navijača bile upaljene četiri bengalke od kojih je jedna završila na terenu, a na dijelu tribine gdje su bili Mariborovi navijači pet bengalnki kojim su navijači Maribora slavljenički obilježili pogodak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara