Utakmica s Brazilom ipak u Zagrebu

NOGOMETNI spektakl - prijateljska utakmica između reprezentacija Hrvatske i Brazila ipak će se, prema svemu sudeći, umjesto u Splitu odigrati u Zagrebu. Razlog tome je odluka splitskih gradskih vlasti da neće uložiti potrebnu količinu novca za sanaciju Poljuda.

Grad Split, koji je vlasnik stadiona, trebao je u obnovu uložiti 4 milijuna kuna, međutim gradska uprava koja je na odlasku spremna je uložiti tek 1,7 milijuna kuna.

Predsjednik komisije za organizaciju utakmice pri Poglavarstvu grada Splita, Ljubomir Urlić, za Sportske novosti je izjavio: “Sa 1,7 milijuna kuna možemo popraviti semafor, preurediti lože i obnoviti sustav za navodnjavanje.”

No, Hrvatski nogometni savez je kao uvjet za organizaciju utakmice gradu Splitu postavio sređivanje semafora, koji će ovisno o tome hoće li se kupovati novi ili zamijeniti stari, prema proračunima Javne ustanove "Sportski objekti", stajati 7 odnosno 11 milijuna kuna.

"Poljudska ljepotica" za 1,7 milijuna kuna ne može dobiti sve potrebno - novi semafor, brojače na ulazima, novi sustav navodnjavanja, te preuređene svlačionice i svečane, odnosno novinarske lože.

Gradsko vodstvo ograđuje se od svoje, u najmanju ruku neobične odluke, koja odbacuje domaćinstvo nogometnog spektakla prebacujući lopticu na stranu Hajduka.

“Po nama, utakmica neće biti dovedena u pitanje. Ali, ni lipe više ne možemo izdvojiti. Sredit ćemo neke osnovne uvjete. Možda su nešto mogli uložiti i oni koji se koriste Poljudom. Da, na Hajduk mislim. Ako imaju novca za Ćiru Blaževića i igrače, onda su mogli nešto dati i za obnovu. - kazao je splitski dogradonačelnik Ljubo Urlić za Večernji list.

Iz Hajduka se bune, jer smatraju da će otkazivanje utakmice na Poljudu biti sramota za grad Split i njegovo vodstvo.

Predizborna obećanja i prihvaćanje svih uvjeta vezanih uz utakmicu prije lokalnih izbora ponovo su izigrana, a aerodrom Pleso je tako sve izglednija lokacija na koju će sredinom kolovoza sletjeti planetarno popularni reprezentativci Brazila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara