Utakmica za Dražena Petrovića

Utakmica za Dražena Petrovića

VEČERAS u  20.25 sati utakmica između reprezentacija dvije generacije hrvatskih košarkaša obilježit će sjećanje na košarkaškog Mozarta – Dražena Petrovića. Jednu ekipu činit će igrači koji su uz Dražena sudjelovali na Olimpijadi 1992., a suprotstavit će im se današnja hrvatska reprezentacija.

Srebrne medalje sa Olimpijade 1992. godine vjerojatno se svi sjećate. Američki "dream team" prvih 20 minuta utakmice nije znao što ih je snašlo.

Hrvatski uragan dosegao je vrhunac kada smo poveli s 1 razlike. Tada su se Amerikanci probudili, prešli u vodstvo i ipak uspjeli pobijediti. Hrvatska je bila jedina momčad koja se približila Amerikancima na samo nekoliko koševa razlike, i jedina momčad koja je povela protiv njih.

Draženov dom otvorit će se za posjetitelje već u 18.30 sati, a do organiziranog programa koji počinje u 20. 00 sati na video-zidu prikazivat će se upravo susret između SAD-a i Hrvatske iz 1992.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaju će prisustvovati mnoge poznate osobe iz svijeta sporta, među ostalima Goran Ivanišević i Zvonimir Boban. Po nekim izvorima, upravo će Ivanišević podbaciti loptu na početku utakmice.

Za reprezentaciju 1992. nastupit će Velimir Perasović, Alan Gregov, Danko Cvjetičanin, Žan Tabak, Aramis Naglić, Arijan Komazec, Dino Rađa, Franjo Arapović, Veljko Mršić i Stipe Šarlija, njihov izbornik je Petar Skansi.

Sadašnju hrvatsku reprezentaciju predstavljat će Damir Mulaomerović, Roko-Leni Ukić, Marko Popović, Gordan Giriček, Damir Miljković, Mario Stojić, Matej Mamić, Nikša Prkačin Andrija Žižić, Bruno Šundov i Mario Kasun. Iako je izbornik Spahija njega neće biti iz opravdanih razloga, pa će umjesto njega na klupi sjediti Burić i Novosel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara