Uvažene žalbe talijanskih klubova, Lazio i Fiorentina ipak u Serie A

DRUGOSTUPANJSKI talijanski sportski sud je u utorak navečer prihvatio žalbe talijanskih klubova upletenih u aferu s namještanjem utakmica.

Iako su prema prvotnoj odluci suda Juventus, Fiorentina i Lazio izbačeni u drugu ligu, a Milan je kažnjen oduzimanjem 15 bodova i zabranom nastupa u europskim natjecanjima ove sezone, Lazio i Fiorentina ipak će u predstojećoj sezoni igrati u Serie A.

No, iako će igrati u prvoj ligi, Lazio će početi sezonu s 11 negativnih bodova, a Fiorentina s 19.

Milan će umjesto s 15 negativnih bodova u novu sezonu ući sa osam negativnih bodova, dok je Juventusu kazna smanjena s 30 na 17 negativnih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanu je također uvažen dio žalbe koji se odnosio na igranje u Europi, pa će tako "Rossoneri" ipak smjeti igrati u Ligi prvaka.

Juventus je tako jedini od klubova upletenih u aferu koji će igrati u Serie B.

Ako neće biti žalbi upravnom sudu, talijansko prvenstvo će krenuti redovito 26. kolovoza. Smanjene su i kazne dužnosnicima klubova.

Italija je danas trebala prijaviti UEFA-i klubove koji će sudjelovati u europskim kupovima, ali je rok produžen za 24 sata, jer se kazne odnose i na prošlu sezonu, odnosno izmijenjena je konačna tablica prve talijanske nogometne lige sezone 2005/06.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara