UVJERLJIV TRIJUMF RUSKIH BOKSAČA

Finalnim mečevima u prepunoj dvorani Doma sportova u Puli večeras je spušten zastor nad 35. europskim boksačkim prvenstvom, koje je po mnogima jedno od najuspješnije organiziranih europskih prvenstava u povijesti boksa.

Natjecanje je završilo onako kako se i očekivalo, odnosno uvjerljivim trijumfom ruskih boksača, koji su u konačnici osvojili devet naslova europskih prvaka, dok je po jedan naslov otišao u Bugarsku i Njemačku. Slijedom takvih rezultata nije čudno što je upravo ruski reprezentativac u srednjoj kategoriji Gaidarbek Gaidarbekov proglašen najboljim boksačem 35. europskog prvenstva.

Hrvatski boksači na ovom prestižnom i uglednom natjecanju predstavili su se u vrlo dobrom izdanju - Mario Šivolija u kategoriji do 81 kg osvojio je srebrnu, a Vedran Đipalo u kategoriji do 91 kg brončanu medalju, te su obojica tako izborili vizu za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni, što je i bio glavni cilj hrvatskog boksačkog izaslanstva.

"Mi smo svoju misiju ispunili. Ralizirali smo što nam je bio osnovni plan. Što se organizacije tiče, dobili smo visoke ocjene svih europskih i svjetskih boksačkih dužnosnika, što je samo potvrda kako je Hrvatska, iako mala zemlja, u stanju organizirati velike priredbe", govorio je po završetku posljednjeg finalnog meča predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza general Mladen Kruljac.

Glavni tajnik AIBA-e Caner Doganelli također je istaknuo uspješnu organizaciju.

"Po prvi puta sam doživio da je predsjednik Republike sudjelovao u otvaranju prvenstva, što je samo dodatna potvrda iznimno dobre organizacije", naglasio je Doganelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić nije krio zadovoljstvo učinkom svojih boksača na ovoj smotri, izrazivši vjeru kako će na preostalim predolimpijskim turinirnima "atensku vizu" izboriti još najmanje dvojica boksača, misleći pritom na Filipa Palića i Jetiša Bajramia.

"Dokazali smo da možemo biti odlični domaćini, ali i da imamo snažne boksače koji mogu svakoga iznenaditi. Čestitam svima na velikom trudu, no pravi posao nas tek čeka", kazao je Pero Tadić.

Pula je, dakle, u proteklih 11 dana bila europska boksačka metropola, dok su Puljani još jednom dokazali kako vole i znaju cijeniti "plemenitu vještinu".

"Napravili smo sve što smo mogli da se svi ovdje ugodno osjećaju. Od davne 1925. godine, kada je održano prvo europsko prvenstvo, Hrvatska je najmanja država, a Pula najmanji grad domaćin takve priredbe", sa zadovoljstvom je u konačnici ustvrdio glavni tajnik Organizacijskog odbora Miroslav Hlušička, dodavši kako je to zapravo najbolja preporuka za Pulu da bude domaćin takvih sportskih manifestacija.

Sljedeće Europsko boksačko prvenstvo održat će se za dvije godine u Plovdivu (Bugarska).

(Hina) xdspo yim

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara