Uzbudljiva utrka Zdenka Kožula i Roberta Zelčića

NA DVOKRUŽNOM velemajstorskom turniru ´Salona 2002.´ nastavljena je borba za prestiž između naših olimpijaca Zdenka Kožula i Roberta Zelčića..

U sedmom i osmom kolu obojica su postigli po jednu pobjedu i jedan remi, tako da se situacija na vrhu nije promijenila. Kožul je najprije nanio Emiru Dizdareviću drugi poraz, a onda je nakon velike borbe remizirao sa slovenskim reprezentativcem Draženom Sermekom. Robert Zelčić je u sedmome kolu izdržao nalet Bojana Kurajice, a zatim je potopio Dizdarevića, koji se trećim porazom strmoglavio ispod granice od 50 posto osvojenih bodova. Veliki posao napravili su i Ognjen Cvitan i Bojan Kurajica. Cvitan je nakon remija s Ukrajincem Olegom Romanišinom svladao Pavasovića, a Kurajica je u osmom kolu dočekao grješku Vlade Kovačevića u velikom vremenskom tjesnacu i novom se pobjedom zadržao na trećemu mjestu.

Rezultati 7. kola: Romanišin-Cvitan remi, Pavasović-Kovačević 0:1, Roščina-Sermek 0:1, Kurajica-Zelčić remi, Kožul-Dizdarević 1:0.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 8. kola: Pavasović-Cvitan 0:1, Roščina-Romanišin remi, Kurajica-Kovačević 1:0, Dizdarević-Zelčić 0:1, Kožul-Sermek remi.

Poredak na ljestvici poslije 8. kola: Kožul i Zelčić po 6 bodova, Kurajica i Cvitan 5, Romanišin 4, Dizdarević, Sermek i Roščina 3,5 , Kovačević 2,5 i Pavasović 1 bod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara