Uzbuna u Poznanu: Policija strahuje zbog sukoba Makedonaca i Grka

Uzbuna u Poznanu: Policija strahuje zbog sukoba Makedonaca i Grka

Tekst: M.P.
Foto: AFP

POLJSKI Poznan je pod opsadom grčkih i makedonskih navijača uoči današnje utakmice ova dva balkanska susjeda. To zapravo i ne čudi ako se zna da je ovo zapravo prvi veliki sportski okršaj dvije nacije koje baš i ne gaje simpatije jedna prema drugoj. Spor je nastao oko imena bivše jugoslavnenske republike koju Grci nisu priznali niti 18 godina nakon njezine samostalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da bi se danas u ovaj poljski grad moglo sliti čak četiri tisuće što grčkih, što makedonskih navijača. Većina, razumljivo, neće moći ući u poznansku Arenu pa se lokalna policija pribojava mogućih sukoba. Specijalni odredi policijskih snaga su na najvišem stupnju spreme. Oni navijači koji pak imaju karte biti će razmješteni na suprotnim tribinama u dvorani, ali organizatori s razumljivom skepsom iščekuju utakmicu. Razlog leži i u tome što je dio karata prodan preko interneta što znači da bi na nekim tribinama moglo doći do miješanja navijača.

Kada se govori o sportskom dijelu priče, onda su Grci u velikoj prednosti iako na Eurobasket stižu bez svoja dva najbolja igrača, Papalokasa i Diamantidisa. Makedonci su s druge strane samo solidna reprezentacija koja spada u niži rang euro košarke. Ipak, na ruku im idu dobri rezultati u pripremnim utakmicama, ali i neupitan motiv. Nema sumnje da će današnja utakmica donijeti dramu, ako ne u košarkaškom, onda bar u navijačkom smislu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara