Valentinovo je dan za medalju

Valentinovo je dan za medalju

Tekst: D.R.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

S NEKIM posebnim samopouzdanjem obitelj Kostelić, zajedno s dijelom muške skijaške reprezentacije, krenula je jutros prema Vancouveru. Zdravstveni problemi, dakako, nisu zaobišli Ivicu, ali on stišće zube od početka sezone, spremajući se za Vancouver. Olimpijske igre otvaraju se 12. veljače, a Kostelići odavno nisu izgledali ovako spremni.

> Video: "Kad uzmeš medalju, za 20 godina te nitko ne pita je li to bilo slučajno"

Ivica je u siječnju, unatoč problemima s leđima i koljenom koji su ga ulovili već na samom startu sezone, uzeo dvije velike pobjede, kombinacijsku i slalomsku u Kitzbuhelu, odnosno Wengenu. I upravo će u tim disciplinama Ivica tražiti svoju drugu medalju s "olimpijade". 2006. godine u Torinu, gdje je došao kao outsajder, uzeo je srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to 14. veljače, na isti dan kada je i Janica u Salt Lakeu uzela prvu hrvatsku medalju sa zimskih igara u povijesti, kao i na dan kada će Ivica u Vancouveru startati u superkombinaciji.

Otac Ante smatra da veće šanse za medalju ima upravo u toj disciplini, no puno toga ovisit će o tome hoće li mu leći spustaška staza. Ista je priča i s Natkom, kojeg u Kanadu prati cijel obitelj. Zrnčića-Dima ima koliko i Kostelića. U olimpijskom avionu, s teretom favorita, svoje mjesto našla je i Janica Kostelić, kao član stožera, te djevojka Ivice Kostelića, Islanđanka Elin. Janicu prati i njezin odabranik Daniel Haimerl, a padne li za Valentinovo koja medalja, kao i dosadašnjih godina, bit će to lijepa proslava.

Ne treba zaboraviti da će naši olimpijci u Vancouveru imati i veliku podršku navijača. U kanadskom gradu, naime, živi oko pet tisuća Hrvata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara