Van der Sar odlučio reći zbogom narančastom dresu, ovaj put bez povratka

Van der Sar odlučio reći zbogom narančastom dresu, ovaj put bez povratka

JEDNA od najvećih golmanskih legendi u posljednjih dvadesetak godina, danas još uvijek vratar Manchester Uniteda, Edwin Van der Sar, ponovno je odlučio objesiti kopačke o klin kad je u pitanju reprezentativna karijera.

Iako je već nakon Eura i ispadanja od Rusije rekao kako više ne planira igrati za Oranje, Van der Sar se ipak odlučio staviti na raspolaganje za kvalifikacijske utakmice protiv Islanda i Norveške. Motiv je pronašao u činjenici da nije želio završiti reprezentativnu priču s porazom, ali i da zaokruži broj nastupa na 130. Sada je odlučan reći konačno zbogom.

Nakon sinoćnje pobjede protiv Norvežana, objasnio je novinarima da je to to.

"Zadovoljan sam kako je sve ispalo. Znao sam da je ovo biti moja posljednja utakmica i htio sam završiti s pobjedom. Nisam htio da se poraza protiv Rusije na Euru sjećam kao posljednjeg nastupa u reprezentaciji. To sam postigao i sada je kraj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S devet za sada skupljenih bodova u kvalifikacijama Nizozemci sigurno koračaju prema nastupu na još jednom velikom natjecanju, a novinare je zanimalo hoće li biti na iskušenju da se ipak vrati ukoliko njegova zemlja izbori nastup na Svjetskom prvenstvu.

"Da sigurno da bih htio otići na Svjetsko prvenstvo. No, samo kao turist", objasnio je šaleći se.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara