Vastić: Moji Hrvati će mi oprostiti ako im zabijem gol

"NARAVNO da sam izborniku Hickersbergeru dao puno dobrih savjeta o Hrvatskoj. Mislim da smo se sjajno pripremili", rekao je Ivica Vastić novinaru Reutersa.

Uoči prve utakmice domaće Austrije na Europskom prvenstvu Vastić je igrač koji privlači najviše pozornosti iz dva razloga: bit će najstariji igrač na terenu i igrat će protiv reprezentacije koja je, u jednu ruku, "njegova".

"Zvalo me puno hrvatskih novinarima, ali ništa im nisam odao", kaže Vastić, s 38 godina ujedno i najstariji igrač na cijelom Europskom prvenstvu, te dodaje kako će mu njegovi Hrvati vjerojatno oprostiti ako u nedjelju zabije gol.

"U nogometu nema sentimenta. Hrvatska je protivnik kao i svaki drugi. Osobno, mogu reći da nemam neku posebnu motivaciju. Bit će to utakmica kao i svaka druga", smatra Vastić.

"Mislio sam da se trener šali kad je počeo dijeliti kazne"

Iako ga austrijski novinari tretiraju kao pravu zvijezdu reprezentacije, a navijači s tribina izvikuju njegovo ime, Vastić je ostao skroman. "Ja sam samo jedan igrač u momčadi. Naravno da sam s godinama stekao puno iskustva koje pokušavam prenijeti svojim suigračima, ali ja sam i dalje samo jedan od njih", ističe Vastić u razgovoru za Associated Press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hickersberger kaže da je Vastića u momčad pozvao "zato što je on uzor svim mladim igračima u momčadi". No, popularni Ivo ne smatra da mu to daje za pravo svojim suigračima govoriti što da rade i kako da se ponašaju, sad kad je izbornik počeo dijeliti kazne za sitna kašnjenja. "Nije na meni da ispravljam druge igrače. Na kraju krajeva, moje je osobno mišljenje da su mediji prenapuhali problem koji i nije bio toliko ozbiljan. Čak sam mislio da se trener šali. Prema mom mišljenju cijela ta situacija je sasvim nevažna".

"Neću biti razočaran ako ne budem u prvoj postavi"

Vastić priznaje da je atmosfera u ovoj momčadi drugačija nego u onoj koja je nastupala na Svjetskom prvenstvu 1998, ali ne zato što danas nema discipline nego jednostavno jer je ovo drugačija generacija. Vremena su se promijenila, stigli su neki novi klinci... No, starog je lava Vastića i dalje teško zamijeniti. Navijači su jasno dali do znanja da ga žele što češće gledati na travnjaku.

"Izbornik najbolje zna koji su mu igrači potrebni da bi dobio igru kakvu želi. Imam povjerenja u svog trenera i prihvatit ću svaku njegovu odluku. Neću biti previše razočaran ako ne budem u prvoj postavi jer smo se dogovorili koja je moja uloga u ekipi. A što se tiče sustava igre, ja mislim da on nije odlučni faktor. Puno je važnije što se događa na terenu", komentira Vastić Hickersbergerove česte promjene formacija.

P.V.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara