Vedran Pavlek diskvalificiran: Zabranjen mu dolazak na muške utrke

Vedran Pavlek diskvalificiran: Zabranjen mu dolazak na muške utrke

Tekst: S.T.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

VEDRANU PAVLEKU zabranjen je dolazak na muše utrke na ZOI i kažnjen je s 999 švicarskih franaka zbog sukoba s direktorom FIS-a. Direktor Hrvatskog skijaškog saveza diskvalificiran je zbog nepridržavanja pravila pri postavljanju staze slaloma za superkombinaciju. Pavleka je prijavio direktor muškog dijela FIS-a Gunter Hujara.

Pavlek je za HTV objasnio što se događalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na pregledu staze za kombinacijski slalom jedan kolac je stajao pod 45 stupnjeva i ja sam ga zaobišao, kad se Huraja počeo derati da se linija kojom se kreću skijaši ne smije 'abručati'. Okrenuo sam se i pitao u čemu je problem, no on se samo nastavio derati. Sklonio sam se sa strane i nastavio 'abručati' izvan race-linije, a on je zovnuo osiguranje. Htio mi je oduzeti akreditaciju i uopće nije želio slušati što mu imam reći. Izbacili su me sa staze, ali ja sam se vratio i pogledao utrku", rekao je Pavlek i nastavio:

"Huraja me prijavio tehničkom direktoru koji je sazvao komisiju, a oni su me kaznili jer sam se vratio na stazu. Najsmješnije mi je to što tvrde da su mi usmeno zabranili, a ja to uopće nisam čuo. Što se tiče kazne, ne smijem na stazu za muške utrke do kraja Igara i moram platiti 999 švicarskih franaka. Zanimljivo je da se na FIS-ove kazne ispod 1.000 franaka ne možeš žaliti..."

Pavlek i Ante Kostelić već duže vrijeme nisu u dobrim odnosima s ljudima iz muškog dijela FIS-a. Razlog je uvođenje superkombinacije u kojoj se vozi samo jedna utrka slaloma i spust umjesto dosadašnje kombinacije s dvije slalomske vožnje i spustom. Kostelić i Pavlek misle da se time ozbiljno naštetilo slalomašima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara