Veić izgubio od Bogomolova u dramatičnom trosatnom maratonu: Totalna šteta

Foto: Neja Markičević / Cropix

U DRAMATIČNOM trosatnom maratonu pred nekoliko stotina gledatelja u Domu Sportova hrvatski tenisač Antonio Veić, koji je na PBZ Indoors došao s pozivnicom, izgubio je u tri seta od naturaliziranog Amerikanca Bogomolova. Bilo je 6:2, 6:7 i 6:7. Vidjeli smo zanimljivi trosatni maraton u kom smo vidjeli mnogo dobrih poteza, ali i mnogo amaterskih pogrešaka.

Veić je odlično ušao u susret, a trebalo mu je svega nešto više od pola sata da prvi set riješi u svoju korist. Vodio je sa 5:2, da bi onda još jednom breaknuo Bogomolova i prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2. Veić je bio puno bolji suparnik i s lakoćom je osvajao gemove, bez previše pogrešaka. Forehand je njegov forte i koristio ga je na najbolji mogući način, dok je backhandom ipak samo pokušavao ostati u poenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu takva slika nastavila se do pred sam kraj. Veić je bio dominantan, oduzeo je servis Bogomolovu, međutim kada je trebao servirati za meč popustila je koncentracija. Dvaput je kod 5:3 spašavao break loptu naturaliziranog Amerikanca, da bi onda uz malo nesreće izgubio servis. Bogomolov je potom uzeo svoj servis i opet oduzeo Veiću, tako da je bio u prilici odvesti susret u treći set. Međutim, trgnuo se onda i Veić, koji odlično reternira i dolazi do 0:40, a onda i do tie-breaka. Tie-break je bio poprilično kaotičan, a tenisači su naizmjenice uzimali servise protivniku. Na koncu je Veić izgubi strpljenje, Bogomolov je uzeo poklonjeno i osigurao si treći set.

U trećem setu Veić je sasvim potonuo pa je Amerikanac poveo sa 4:0, oduzevši dva puta servis hrvatskom tenisaču. Veić je bio na rubu kraha, a čak i reket prosvjedno zabio u pod. Ipak, Bogomolov mu je dopustio povratak pa Veić sa dva uzastopna osvojena gema dolazi do 4:2. Bogomolov ipak dolazi do 5:3, ima priliku servirati za meč, međutim Veić je uz podršku publike spasio meč loptu, vrativši oba izgubljena servisa. Uz manje probleme i spasivši još jednu meč loptu Veić se dovukao do tie-breaka. No, u tie-breaku opet pokazuje svoju ćudljivu narav i uz mnogo pogrešaka na koncu gubi set i meč.

"Ovo je bila totalna šteta. Ždrijeb je bio odličan, osjećao sam se odlično, ali jednostavno nije išlo. Prije mjesec dana isti sam ovakav susret okrenuo u svoju korist, ali danas nije išlo. Sve sam imao, set i servis za meč, a uspio sam sve prokockati. Trebao je to biti meč u dva seta, a ovako mi je izmigoljio iz ruku, Razočaran sam", rekao je Veić nakon susreta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara