Velik uspjeh za hrvatski poker: Zagrepčanin Mitrović deseti na Unibet Openu u Budimpešti

Velik uspjeh za hrvatski poker: Zagrepčanin Mitrović deseti na Unibet Openu u Budimpešti

Tekst: Marko Petrak
Foto: Unibet

ZAGREBAČKI pokeraš Hrvoje Mitrović ostvario je uspjeh karijere na budimpeštanskom Unibet Openu koji je završen u nedjelju.

> Zagrebački pokeraš Hrvoje Mitrović na finalnom stolu velikog turnira u Budimpešti

Mitrović je na koncu završio kao deseti zaradivši pritom gotovo devet tisuća eura. Nažalost, ovaj se 29-godišnji pokeraš na finalni stol plasirao s daleko najmanje čipova od preostale devetorice što je i imalo za posljedicu njegovo ispadanje već nakon nekoliko ruku finalne serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisiljen na akciju, Zagrepčanin je gurnuo sve svoje čipove (oko 140 tisuća) na sredinu stola nakon "beta" s ranije pozicije. Iako je u ruci držao jednu od najjačih karata u pokeru,( A,K) bio je suočena s velikom dominacijom kada je njegov protivnik Peder Skaj okrenuo "King Kongove", odnosno dva kralja. Board mu nije dao asa i to je značilo kraj. No, već je sami plasman na finalni stol u konkurenciji od 450 igrača ogroman uspjeh za njega, ali i za hrvatski poker.

Upravo je Skaj stigao do "heads up-a", odnosno do finala u kojem je poražen od Šveđanina Anthona Pietera Winka koji se kući vraća sa čak 172 500 eura.

Mitrović je jedan od pionira hrvatskog pokera koji je prije desetak godina počeo igrati zajedno s hrvatskim "poker pravnikom" Branimirom Brunovićem koji je također sudjelovao na ovom Unibet Openu no nije uspio ući "u novac" iako je preživio prvi dan. Osim njega i Brunovića, Hrvatsku je u Budimpešti predstavljalo još je četvero igrača, među ostalim i poznata glumica i voditeljica Sonja Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara